Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Ekonomi-och-juridik » SMSGULD

SMSGULD

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: tina82

Detta är ett av de sämsta företagen jag varit i kontakt med. Fyra bankdagar innan pengarna betalas ut? Ja eller hur. Stämmer inte alls,läste de hade gett en kommentar här att de haft förseningar i november. Isåfall i januari och februari också. Jag har sålt en gång, vänner jag känner samma. Ingen av oss kommer återvända. Fyra bankdagar blev 2 veckor men uruselt bemötande av kundtjänst och förklaringar som "förseningar".

Lägg till bild

Om skribenten

Jag handlar mycket via internet, det mesta faktiskt och har därmed varit i kontakt med många olika företag.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2300 - Datum: Tue, 28 Feb 2012

Kommentarer


 1. AKTA dig för SMS-guld, De gör allt för att betala så lite som möjligt. LÄS NOGA I villkoren innan du skickar dina smycken, Sen säger de att det tar 2-4 arbetsdagar innan man får sina pengar GLÖM DET, LÄS så många recensioner ni kan innan ni bestämer er för att sälja, JAG LOVAR ER DETTA FÖRETAG LURAR MÄNNISKOR PUNKT SLUT, Läser man i deras hemsida så står det att "typ" 99% av alla kunder är nöjda och de har klistrat in alla fina betyg de har fått, Som sagt,,,AKTA ER, Jag tar mig inte tiden och skriva här om jag inte vore missnöjd, Till mig sa de " Ja missnöjda kunder hörs alltid, men inte nöjda kunder" när jag påpekade vad kunder hade sagt om företaget.
  Svara

  • Hur bemöter man smutskastning på nätet?

   Att bemöta smutskastning på nätet är svårt och inom just guldbranschen finns det många aktörer som har ekonomiskt intresse av att sänka konkurrenter. Det är intressant att du nämner bolaget Guldbrev som man ska sälja guld till. Kanske du i verkligheten jobbar åt Guldbrev?

   Vad som är märkligt är att smutskastningen ökade i samband med att vi presenterade världsmarknadspriset på vår hemsida. Under stora delar av 2012 och hela 2013 har det på Google marknadsförts priser över världsmarknadspriset. Vi vet att det är ett effektivt sätt att få kunder men det ligger väldigt nära bedrägeri. SMSGuld betalar ett av marknadens bästa guldpriser och visst kan det vara jobbigt när andra satsat mycket pengar på att marknadsföra guldpriset på Google och i sina egna prisjämförelsesajter där ens egna bolag visas.


   Vi tycker att utvecklingen inom guldbranschen har gått över styr med lockpriser, kampanjpriser, dolda värderingsavgifter, prislistor och vi tycker att branschen behöver saneras. Under 2012 har vi sett hur många guldföretag däribland vi själva blivit uthängda i media. Viss kritik har varit befogad men det har även funnits inslag om SMS Guld som blivit fällda i granskningsnämnden.
   Däremot har ryktesspridningen fortsatt.

   Reputation management är något som en del svenska företag väljer att ägna sig åt och som har 2 sidor. Med positiv ryktesspridning så säkerställer du att det hela tiden finns positivt skrivet om dig själv. Trickset är att betala tjänster där negativa omdömen plockas bort och där man systematiskt lägger till några positiva omdömen om sig själv med ord som "snabbt, enkelt, kanonbra, seriöst, säkert..."
   Se till att de positiva omdömena alltid visas på din sajt, använd en konstig betygskala och du får ett sk "social proof" om ditt företags förträfflighet vilket är grovt vilseledande för kundens bedömning av tjänsten. Om man läser de negativa omdömena på Trustpilot och de 7 inläggen som har tagits bort där så får man en annan bild av verkligheten.

   Den andra delen av reputation management är negativ ryktesspridning där du skriver om konkurrenter på Svartlista och Flashback vilket vi upplever har gjorts på just SMS Guld. Du kan tom gå så lågt att du skicka in anonyma inlägg via Konsumentverkets formulär så att du kan använda "anmälningarna" i din marknadsföring eftersom det registreras i Konsumentverkets diarium!

   Den här sajten dyker upp som 2:a träff på Google när man söker på SMS Guld i syfte att förstöra varumärket. Det finns väldigt många seo-länkar som går till den här sidan och det finns i synnerhet ett bolag som tjänar på det när man tittar på söklistan.
   Vi har tom fått det bekräftat av VD:n på bolaget som ligger bakom länkarna.

   Nåväl nu till det som du skriver i ditt anonyma inlägg:
   Det är mycket viktigt att läsa avtalen när man säljer guld på nätet och vi instämmer och har därför ändrat strategi. SMS Guld har en villkorssida där vi sedan januari helt bytt strategi för att bli transparanta. Våra villkorssidor är lätta att läsa (inga rullgardinsmenyer) och vi har tagit bort allt som vi tycker är tveksamt.

   Till skillnad från guldbrev har SMS Guld inga värderingsavgifter på 18 karat och vi använder inte heller det bedrägliga systemet med kampanjpriser och ordinariepriser. Vi har en prislista som följer världsmarknadspriset. Världsmarknadspriset ljuger inte och vi baserar våra priser på just detta.

   Du skriver att du får mindre betalt än det som står på hemsidan vilket inte stämmer. Vi har en prislista till skillnad från många
   andra nätsäljare på nätet och vi har ett pris som vi visar oberoende av vilken sorts webbläsare som du använder eller om du använder mobil eller vanliga browser. Eftersom du rekommenderar att sälja guld till vår gröna vän rekommenderar jag denna video:
   www.youtube.com/watch?v=0Zb...


   Anledningen att jag inte tror att du är en verklig kund:
   Självklart har vi missnöjda kunder men vår ambition är att ha nöjda kunder. Jag har kontrollerat och hittar ingen med namnet som heter Elias varken i förnamn eller efternamn under 2013 så kontakta mig med dina verkliga uppgifter om de verkligen stämmer.
   Jag har också pratat med kundtjänst och de känner inte heller till någon med namnet Elias som har ringt och klagat 10 gånger som du skriver. Vi betalar bra och vi ligger i fas med alla våra betalningar. Om du nu var så aktiv borde vi ha åtgärdat problemet och du borde definitivt ha fått dina pengar.

   MVH
   Christopher Clewehielm
   VD SMS Guld


   Svara

 2. Skickade in guld för 2 veckor sen, har inte fått mina pengar än, har ringt och mailat otaliga ggr, nu heter det att pengarna inte har kunnat sättas in för det har blivit någon vajsing med bsnköverföringen, jag menar, hur svårt kan det vara att sätta in pengar på ett konto????
  Nu är VD mailad också, hotar med polisanmälan, hjälper det tro????
  Svara

 3. jag har väntat nu i två veckor på att få mina pengar från sms guld,har mailat flera gånger, samma svar,det tar mellan två och fyra dagar innan pengarna syns på kontot,
  Svara

 4. Akta er för SMSGULD. Detta är inte engångsföretelser. Detta bolag är påväg i konkurrs och gör allt för att vägra utbetalningar. De är Polisanmälda och det skrivs om de i media, välj INTE SMSGULD!!!

  www.dt.se/nyheter/ludvika/1...
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.