Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Halsa-och-skonhet » Varning MTM Trading

Varning MTM Trading

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: alfonz

...fortsättning följer.

Har googlat på de uppgifter som funnits i tidigare rapporter här och funnit att en Jonas Helwig tidigare varit inblandad i lurendrejeri via företaget Better Life. Och sålt piller med namnet Lipogen eller liknande. Deras annons om tandblekning mm finns inte kvar på nätet och bakom den fanns MTM Trading med GDPS och Pays Solution som några av aktörerna. Man undrar nu hur många av de små annonser som figurerar på FaceBook som styrs av denna skojarliga.

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 9367 - Datum: Wed, 29 Dec 2010

Kommentarer


 1. Uppmanar alla att gå med i facebook gruppen "Stoppa bluffföretaget MTM trading". Där får man råd och kan prata fritt för det är en sluten grupp.
  Svara

 2. Fråga till SofiaP. Har du fått någon orderbekräftelse med köpvillkor utöver vad som står på deras hemsida?
  Svara

 3. Hej! Jag har också blivit drabbad av dessa idioter! De svarar inte på mail eller telefon. Nu skickade jag ett mail enligt vad KO rekommenderade. Om detta inte hjälper så får jag göra en polisanmälan! Det är ju inte klokt!
  Erica
  Svara

 4. Hej igen, har idag fått tag på GPDS EKONOMI och fått makulerad faktura. Hon jag pratade med heter Susanne Eriksson, nu hoppas jag att det är sista gången jag hör nåt ifrån dem. Här är iallafall ett telefon nummer Ni kan prova ringa, det gick bra för mig jag kom fram och jag är Unik..hahaha skämt o sido här är nummret: 0771-850379
  Svara

 5. Hej, jag är också en av de drabbade o kämpar med att få stopp på det här skitföretaget om det nu kan kallas för det. Jag kommer att kontakta ombudsmannen och polisanmälan på dessa Mtm tradingsverige.se

  poppan
  Svara

 6. Köpvillkor

  Abonnemangsvillkor:

  • Detta är ett abonnemang som löper tillsvidare och vid uppsägning upphör det per omgående och framtida leveranser tas bort

  • I steg 1 får du en 14 dagars provförpackning för 0* kr plus frakt 99* kr

  • Därefter får du en 2 månaders förbrukning av Produkten varje månad eller varannan månad för endast 199* kr per månad plus frakt 49 kr så länge du själv önskar

  *Priserna kan variera från olika erbjudande, se din orderbekräftelse för aktuella priser.
  så här står det på deras hem sidan så jag undra varför jag får faktora på 747kr?
  Svara

 7. Hej jag tänkte bara säga att jag har nu kunnat säga upp mig, så här står det undefär vad de skrev
  Hej Sofia,

  Ditt abonnemang är nu uppsagt och ditt medlemskap avslutat hos oss.

  OBSERVERA! Att uppsägningen gäller efter senaste utskicket. Har produkter skickats innan du sagt upp gäller uppsägningen efter senaste utskicket. Du kan inte ångra ditt köp eller skicka tillbaks produkter på andra leveransen. På första leveransen gäller 14 dagars ångerrätt, frakt expiditionsavgift återbetalas ej.

  Du kan inte skicka tillbaks redan utskickade varor, ångerrätten gäller enbart i 14 dagar på första leveransen
  Du har fått en order/beställning av oss genom att du eller någon har fyllt i dina uppgifter i vår webshop.

  De uppgifter som är obligatoriska hos oss är:
  Namn
  Efternamn
  Adress
  Postnummer
  Stad
  Personnummer
  Telefon
  E-post
  Samt köpvillkor som godkännas

  Vi sparar även IP-nummer där vi kan se vilken stad och vilken plats beställningen är gjord ifrån.

  Om det inte är du som gjort denna beställning är det i 9 fall av 10 någon närstående. För att vi skall kunna ta bort denna order/krav mot dig måste vi reda ut vem som gjort beställningen.

  Om du vet någon i din närhet som kan ha gjort denna beställning kan det alltid vara bra att försöka göra upp det direkt med personen.

  Vi ser detta mycket allvarligt eftersom det är urkundsförfalskning och det är ett brott som begåtts både mot dig och mot oss som företag.

  För att vi ska kunna släppa kravet mot dig krävs att du gör en polisanmälan och skickar in den till oss omgående eftersom vi också kommer att göra en polisanmälan mot det IP som gjort beställningen.

  Vi ber om ursäkt för att detta drabbat dig och vi jobbar med att hitta bättre lösningar för att bekämpa bedrägerier.  Uppsägningen gäller efter senaste utskicket. Har produkter skickats innan du sagt upp gäller uppsägningen efter utskickat och du kommer inte få fler leveranser.

  Observera att fraktavgiften och expiditionsavgiften på 99 kr ej återbetalas.
  Finns det något annat jag kan hjälpa dig med? Tveka inte att höra av dig till oss igen.

  Med Vänlig Hälsning/
  MTM Support
  Ida L

  MTM TRADING INTERNATIONAL BOX 746, 114 79 STOCKHOLM info@mtmtrading.se, www.mtmtradingsverige.se

  så jag undra hur jag ska göra om jag ska betala faktoran eller om jag ska bestrida den?
  har ni några tips
  Svara

 8. jo sedan erböd dom mig omega 3 istället det e ju inte klokt.
  Svara

 9. ¨Fruktansvärt hur dom kan bete sig.
  har själv råkat illa ut .dom går ut med tandblekning 99kr bara efter några dagar så är det inkasso efter nån vecka skickar de flera tandblekningar fastän jag ej vill ha dom hänvisar till deras avtal.
  jag tänker ej betala för nått som inte funkar dom hotar med stämning och det skall bli intressant då skall tingsrätten få prova på deras tandblekning som ej funkar .

  fick ej skicka tillbaka varan utan att man sagt upp abonemanget det e ju faaan inte klokt .
  dom svarar ej på mail och när dom tillslut svarar får man 30mail tillbaka nä man sänt 1mail så en dag hade jag över 100st mail från dom man undrar om dom driver med en sedan skyller dom på att jag har virus men jag har inget virus dom hittar på allt.
  jag tänker skicka tillbaka allt skall ta kort på allt pluss fakturorna och även reka.
  önskar att ni som råkat illa ut kan maila mig på hair_fore_you@live.se ifall man skall upp i rätten ,så kan det vara bra för dom att se att det blivet flera som blivet lurad.
  Svara

 10. har nu ringt o pratat med dom på mtm trading och berättade att jag vet att dom är svartlistade o att jag gjort polisanmälan så hon skrev direkt att jag ville bestrida fakturorna.. får se vad som händer nu..
  Svara

 11. har oxå blivit lurade av mtm trading det började med på facebook att 200 personer skulle få prova gratis tandblekning nu har jag fått 3 fakturor på 1 vecka från 99kr till 700kr hur går det sig har idag gått o gjort en polisanmälan när jag såg att det verkligen var ett lur företag... nån som vet namn på dessa personer som håller i företaget förutom han jonas måste ju vara flera personer
  Svara

 12. Fick en faktura på 747:- trots att jag avbeställt allt i december.
  Fakturan är pantförskriven till Mito Finans AB (med adress Adv firma Wistrand i Göteborg, tel 031-771 2100) Adv firman har följande adress till Mito: Tunnlandsgatan 5, 602 08 NORRKÖPING. Förslagsvis ta kopor på fakturan, skicka en faktura som du bestrider till faktura utställaren, dvs GPDS Ekonomi, samt en faktura kopia och bestridan till Mito Finans. /Christine
  Svara

 13. Vill också varna för detta företag GPDS Trading! Jag ick en faktura per post om att jag skulle betala produkterna som jag aldrig har fått. Har försökt kontakta företaget med de går inte att nå. Har mejlat med de svara inte. Jag kommer att göra en polisanmälan.

  Svara

 14. Vill bara dela med mig av de hektiska dagarna jag har varit med om.
  Jag föll för annonsen om tandblekning för enbart 99 kr, fick den utan någon faktura vilket jag tyckte var hur konstigt som helst så jag mejlade dem. Och att de inte hade ett nr att ringa till var ännu mer konstigt!
  Med tanke på en massa storhelger så väntade jag till början av veckan till att ge det ett nytt försök men jag fick samma svar igen. Att de skulle höra av sig så fort de kunde. Jag googlade de och såg att de var svartlistade och det första jag gjorde var att mejla de och säga att jag inte ville ha produkten och att jag visste att de var svartlistade. Jag gjorde ungefär vad konsumentverket sa till mig att göra. Senare på måndagkväll hävde jag upp abonnemanget som man kan göra på deras sida. Under den här kvällen fick jag även fakturan.

  Fick äntligen mejl dagen efter att jag kunde skicka återlämna den. Antagligen för att jag hade skrämt upp de rejält med att säga att jag kommer vända mig till kronofogden, inkasso och konsumentverket ifall de skickar fler fakturor bortsett från den här.
  Men när jag skulle skicka iväg den så såg jag en repa på tandskenan som jag hade orsakat och jag valde att ta på mig ansvaret att betala, för det var ju jag som ville ha tandblekningen. Detta skrev jag till de och betonade att jag har hävt upp mitt abonnemang och jag vill absolut inte ha några fler produkter eller fakturor och får jag det så kommer jag bestrida de i vilket jag än hamnar.
  De svarade inte tills jag ringde Pay Solutions PS AB och då sa de att jag kunde skicka iväg fakturan.
  Lyckligtvis märkte jag det här ganska snabbt och gjorde en åtgärd. Men står kvar att se om de skickar fler produkter eller fakturor.

  Så mitt råd till er är att ringa konsumentverket, kronofogden/inkasso och tipsa polisen. Ju mer ni uppmärksammar detta så kommer KO att göra något åt det.
  Ifall ni har beställt men inte vill ha mer så se till att kontakta mtm tradings, gpds ekonomi och Pay Solutions och säg att ni inte vill ha något med de att göra, och se till att häva upp abonnemanget på mtm trading.

  För er som har fått produkter eller fakturor av en slump så ska ni absolut inte strunta i det! Mejla de och säg att ni bestrider det!

  Dock är nackdelen att de kommer försöka skicka fler produkter och fakturor och det ända man kan göra är att bestrida tills de lägger ner. Se bara till att vara uppmärksamma på det, får ni produkter så se till att skicka iväg de samma dag!!
  Var envisa och ge er inte!
  Svara

 15. Jag går gärna med de som vill göra ngt åt dessa 3 s.k. företag!!

  Maila mig ishest78@hotmail.com
  Svara

 16. Vad skönt att alla här,talar ´samma språk´´ -Mot dessa bluffare och ateister !!!!
  Svara

 17. Jag är just nu i strid med mtm, gpds, och pay inkasso. Alla 3 "företagen" är bluffare har jag sett. de slungar ut fakturor till mej med påminnelser, inkasso. Jag ringer, får inget svar. Mailar, får inget svar. men jag vägra betala för en vara som jag inte har hemma. Mej ska de inte lura på plånboken, jag ger mej icke. Har polisanmält dom, och uppmanar er alla att göra detsamma!
  Svara

 18. Jag har också råkat ur för dessa jävlar. Jag håller på och skriver ett brev till aftonbladet just nu med allt som händer med dessa. Det verkar ju inte som att polisen kan göra något så kanske kan media skrämma dem rejält. Vi får hoppas att dom tycker det är intressant att skriva om. Annars har jag en kontakt som kanske kan få detta till programmet Plus. Maila mig om ni har mer förslag: jennifer.melin@gmail.com
  Svara

 19. har också polisanmält mtm trading
  vägrar betala
  Svara

 20. Hur kan detta forum agera tillsammans?
  Om det inte är ett Svenskt företag kanske det måste ageras inom ramen för EU.s konsumenträtt.

  Svara

 21. jag har nu polisanmält mtm trading
  Svara

 22. jag är med dig Viveka/ Anna-Maria har hänt mig samma sak
  Svara

 23. Vill bara säga att MTM Trading har en ny annons ute på Face Book där de söker 200 kvinnor som kan få prova på omega-3!!! Snälla ni gå inte på detta! naturliga-omega3.se VARNING!
  Svara

 24. Även jag har kommit i klorna MTM trading och GPDS.
  Utan att ha beställt har jag fått bantningsmedel + 99:- i frakt. Talade med en kvinna när jag bestred fakturan. Hon tyckte det var förskräckligt och bad mig göra en polisanmälan vilket jag nu tänker göra efter att ha fått ett nytt paket som jag redan sagt att jag inte vill ha samt en faktura på 747:-!!! Jag är urförbannad men ingen svarar nu hos GPDS. Vi borde göra en gemensam polisanmälan av detta lurendrejeriföretag. /Viveka
  Svara

 25. jättetrött och ledsen... har inte beställt någonting från detta företag men ändå får jag fakturor. påminnelser och hotfakturor. Jag vet inte ens numret till detta MTM som säger sig vara urkunden till fakturorna.
  Jag har provat ringa, till nummer 0771850379, ett nummer som inte existerar, jag har provat att maila men får inget svar. Jag har sökt på denna sida och mailat direkt till denna Jonas Karlsson, inget svar där heller, trots att han lovar att återkomma snarast.
  Jag har inte ens en mailadress till dessa MTM trading... känns så olustigt
  Svara

 26. Bra jobbat alla ni som hjälper till och granskar MTM trading, GPDS samt Pays Solution. Tillsammans kommer vi att stoppa dessa bluffmakare! Jag kommer inom kort publicera mer information. Tillsvidare uppmanar jag alla drabbade att bestrida sina fakturor till MTM Trading/GPDS samt Pays Solution(Inkasso?). Vidare bör samtliga ta kontakt med konsumentvägledaren i sin kommun för eventuella rättsliga åtgärder.

  /Admin
  Svara

 27. Enligt Datainspektionen finns inte PAY INKASSO registrerat som företag! MTM Trading är utlandsregistrerat. Gpds är registrerat men ska inte ha någon anställd. Konstigt att då Jonas Karlsson kan kalla sig kundsupport chef! Kolla layouten på fakturan från GPDS och Pay inkasso då så ser man att de är gjort av samma person. Gpds har köpt sig en tjänst av telefon nummer 0771 850379 ring det och du får val att komma till faktura eller andra frågor, du hamnar i kö på direkten och det kan ringa i 4 timmar som de påstår att det ska vara öppet!De svarar inte på mail och vågar inte möta kritiken från människor som blivit lurade av dem ( Jonas Helwig). De har fler annonser ute på face book om bantnings piller, omega 3 osv. de har bara bytt namn.Hoppas att vi som polisanmält dem kan bli av med dessa lurendrejare.
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.