Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hotell-resor-och-turism » Falska sedlar i omlopp i China

Falska sedlar i omlopp i China

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Admin2

100 juan


 


I Kina skall du se upp så du inte får en falsk yuan sedel. Myndigheterna i Peking konfiskerar falska sedlar till ett sammanlagt värde av ungefär en miljon kronor i månaden. De allra vanligaste sedlarna att bli förfalskade är av valörerna 100 yuan (ca 100 kr) och 50 yuan (ca 50 kr).

   Det gäller att se upp så att du inte får en falsk sedel. Taxichaufförer, expedititer och försäljare kan försöka lura på dig en falsk sedel. Om du betalar med en 50 eller 100 yuan sedel, kan de ibland snabbt byta ut den mot en falsk och pasta att du försökte betala med en falsk. Om du betalar med en sedel av desssa valörer, hall hela tiden koll på sedeln tills den lags i kassalådan (om någon kör tricket och byte rut din sedel, hota med att kalla på polis).

   På en äkta sedel skall du bland annat se vattenmärket när du håller den mot ljus. Ett bra tips är att besöka ett växlingskontor här i Sverige (exempelvis Forex) innan avresan och växla in en eller annan yuan sedel av dessa valörer och be dem visa/berätta hur man ser skillnaden på en äkta och falsk.

Lägg till bild

Om skribenten

/Admin


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1491 - Datum: Tue, 13 Oct 2009

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.