Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus och hem

Hus och hem Articles

1: varning för oseriöst företag!

En läckande vattenledning till varmvattenberedaren skulle tätas och själva vvb monteras på en vägg vid samma tillfälle. För att slippa dyra jourkostnader kom vi överens att fixa problemet..


2: Oduglig vindkraftsanläggning

Via företagets annons på Blocket hittade jag företaget i Östervåla. Philip Wayer som företrädde företaget gav ett seriös och kunnigt intryck och påstod sig ha gjort många liknande..


3: dålig fönsterentreprenad

Vi är en BRF med 40 lägenheter som anlitade Akuta Fönsterhuset i Sverige AB för att byta fönster i samtliga lägenheter. Fönstren (Drutex) är mycket bra och håller hög standard.Tyvärr kan..


4: Fuskar

Byggprojektet blev försenad från 4 veckor till 14 veckor. De betalade inte sina underentreprenörer och bad dem fakturerar oss. De sa flera gånger att de skulle inte kunna fullföra jobbet om de..


5: Lurad

Hade en Bernina symaskin 830 som slutade fungera, pedalen gav inget ström. Åkte in med den till symaskinarne i Kalmar. Ha sa: gammal maskin, kan inte lagas, inga reservdelar. Men jag kan sälja dig..


6: Oetisk låssmed

Min stackars 85 åriga pappa, med Alzheimers DEMENS fick panik och ringde denna låssmed för han inte kunde få upp garagedörren. Det var inget fel alls - bara ett batteri som behövde bytas (jag..


7: Varning för Svea-Bergs El & Entreprenad

Sommaren 2014 köpte jag ett hus i Nynäshamn. Senare på hösten upptäcktes att det behövdes dräneras runt huset så i februari/mars 2015 så började jag plocka in offerter och en av de som..


8: Fuskbyggare - Ansgar Badrum

Vi anlitade ett bolag som kallade sig SM&AL byggentreprenad för cirka 1 år sen för en traditionell badrumsrenovering.  Vi upptäckte ganska snabbt att dom inte hade kunskap som hantverkare,..


9: Oseriös fakturering

Har fått påminnelse på 11 st fakturor samma dag som E-post. Dessa avser 2015. Har inte fått de ordinarie fakturorna! Har påtalat detta till Robert på företaget o ifrågasatt förfarandet med..


10: Oseriöst fulspel av Mäklarfirman Valvet

En stark varning till både er som går i säljtankar såväl som i köpestankar av fastighet i Skånetrakten! Den 17 december 2015 kontaktade jag ansvarig mäklare, Carina, för ett hus som jag och..


11: Badrumsrenovering

Lång lång historia kort. Har råkat ut för hantverkare som är så oseriösa som det bara finns. Efter ingånget kontrakt där de konstaterat att de har alla (!) behörigheter som behövs,..


12: Farlig och amatörmässig elinstalation

Vi bad om kosnadsförslag från olika företag och detta ställe hörde av sig. Reine Lärka kom förbi för att installera en jordfelsbrytare men mitt i instalationen hittade han något fel som han..


13: Inkompetent företag som gör sig skyldigt till allt från hot, lögner till bristande kompetens

Jag önskar i och med detta varna för det mycket oseriösa, inkompetenta och hotfulla företaget Rena lösningar. Jag gör det mot bakgrund av följande:   1. Enligt överenskommelse skulle vi få..


14: Oseriösa

Vi kontaktade företaget för trädbeskärning. Vi har anlitat företaget förut så vi har varit nöjda men något har hänt. Vi var tydliga i mail om att vi endast ville ha beskärning av ett..


15: Lurad av Phonera

Vill varna för företaget Phonera. 1/10-15 blev jag uppringd av en person som sa att Telias kunder på fast telefoni ska göras om och flyttas över till Phonera (lät som att det var ett..


16: Varning för fuskbyggare!

Vi anlitade dett företag för att de skulle bygga om vårt kök samt lägga nytt golv i lägenheten. Allt verkade gå bra han verkade kunna det han gjorde. De gjorde jobbet och allt såg jättefint..


17: Felaktigt utförande, ej som utlovat

Leverans ett dygn efter utsatt tid. ¨Byggsatsen¨ är mer att se som en lösvirkessats då i princip inget av virket (förutom takstolarna) är färdigkapat. Takstolar i felaktiga mått ett problem..


18: vanadis care

De flyttade och flyttstädade min lägenhet. När sakerna kommit fram är hela skrivbordsytan upprepad. Jag kommer till lägenheten jag flyttat från efter de städat där möts jag av totalt..


19: Skrämseltekniker och lögn för att sälja tjänster

2015-01-07 Blev uppringt de ville dubbelkolla mitt namn ... blev sedan direkt kopplad till säkerhetsansvarig på företaget W. B. (Okklart om ens riktiga namn?). Han var på gång OCH och försökte..


20: 220 Energi AB oseriös elleverantör

Jag upptäckte nyligen att ett elavtal med startdatum för leveransen 1 september inte påbörjades. Autogiro fortsatte att fungera med min gamla leverantör men priset på el blev det dubbla för..


21: Varning för detta bluff-företag

Detta företag säger sig sälja luftvärmepumpar och det billigt! Till och med billigare än vad grossister och företag köper in de för. I en vecka förhalades min order och sakta men säkert så..


22: Skräpprodukter hos sousvide.se

Köpte en sous vide cirkulator av dess ägare som påstods vara ett demo ex som höl ca 5ggr. När jag började ställa frågor så visade det sig att det s.k. demo exet var betydligt mer än 2 år,..


23: Överfakturering!!

Sthlm Golv & Inredning AB utförde byggtjänster i bostad enligt prisoffert. Vid fakturering var betalningen kryddad med ex. antal tusen för utförda timmar som ej stämde med utfört arbetet...


24: ett riktigt skam företag.

Lyckan över att ha hittat den perfekta varan. Besvikelsen över att öppna paketet, inse att det saknas skrivar, mutttar, brickor.  Dålig kvalitet, dåligt sydda sömmar, dålig passform och en..


25: Oskar Strods, Bedrägeri

Ett Hus inköptes september 2013, med stort renoveringsbehov.  Kontakten med en person och ett företag via Rekomendation från en före detta arbetskollega gjorde att vi till slut tecknade ett..


26: anticimex gör blunder

Bifogade bilder förklarar rätt bra vad det handlar om,man får läsa ett par gånger och jämföra med bilden för att förstå vad som är fel.. Men felet är att besiktningsmannen ser inte ens..


27: Bluff företag

Köpte stolar via www.infurn.com i juli 2013. Efter 5 månaders väntan kontaktade jag Infurn som snabbt svarade att det blviit förseningar. Då valde jag av avbeställa min order och blev lovad en..


28: Universal telecom Lurig säljare och lurigt företag

En Säljare ringde mig och sade att universaltelecom känner till att det är problem med segt internet jag har och att man löser problemet med att skicka en router som jag kommer att få om jag..


29: Bygg Akuten i Skåne - Oseriös snickare

Hej Det här företaget utförde ett takbyte i Nordöstra Skåne Snickaren som utförde jobbet var respektlöst, han pratade på ett väldigt nedlåtande och kall sätt mot mig. Han tog inte emot..


30: Överdebitering utan leverans

Peter Wennerberg i dåvarande Peter Wennerberg AB och nu i Wennerberg & Wennerberg blev kontaktad av oss för att ljussätta trädgården. Vi kom in på att diskutera styrsystem inne i huset,..


31: CJ Björnbergs - Vattenläcka

Hej   Använde mig av CJ Björnbergs när jag skulle byta rör i köket, det hela slutade med en stor vattenläcka och att jag fick riva upp hela golvet på nedervåningen. CJ Björnbergs chef..


32: Se upp med detta företag!

Jag vill bara säga en sak - akta er för det här företaget och de personer som använder företaget som täckmantel. En "målare" jag anlitade (Edward Kwiatkowski) hade uppenbarligen aldrig..


33: Vattenskadat efter flyttstäd, working generations

Vi anlitade Working generations för att flyttstäda hos oss, mycket besvikna på utfört jobb. Det började med att dem meddelade dagen innan dem skulle komma att dom inte kan komma och ville boka..


34: Varning för www.ornobygg.tk

Jag vill varna för denna bygg firma som sedan 2013-05-10 registrerat sig som Ornobygg. Denna firma har lurat mina släktingar på ca 80000 kr, meningen var att de skulle reparera en del på deras..


35: Tingsrättsdom mot kemtvätt som struntar i ARN

Min fru stickade en kappa i ekologisk ull. Det tog henne två år.När den var färdig fanns en fläck på den och hon lämnade den till en kemtvätt i Landskrona.Kappan kom tillbaka i halv storlek...


36: Hemstädning

Skulle ta in från den berömda offerta för att få det rent hemma det tog inte många Timar förrän lillevi hemstädning tog kontakt med mig för att fråga om storleken på lägenheten så jag..


37: uselt SIEMENS

Avråder er från att köpa en diskmaskin från BSH Home Appliances (SIEMENS) då maskinen tyvärr inte har någon torkförmåga alls och all disk måste handtorkas och inget av råden från deras..


38: Infurn blufföretag

Beställde en fåtölj 2 aug 2012 och betalade med mitt kort ca 8300 kr. Har fortfarande inte fått leverans av vara eller återbetalning trots otaliga påminnelser och löften från INFURN. Man..


39: Energibolaget i Sverige

Energibolaget i Sverige är på gång igen... Blev uppringd på mobilen av trevlig säljare, nr: 031-7800721De erbjöd mig ett kanonavtal på el, utan vare sig bindningstid, fakturaavgift mm mm...


40: Ett till oseriöst fastighetsbolag

Jag vill rekommendera samtliga medborgare att om möjligt undvika det ytterst otrevliga fastighetsbolaget Bäck & Forss AB. Deras väldigt otrevliga och indolenta hemsida avslöjar hela deras..


41: Eu Flytt - Europaspecialisten

Jag skickade ut ett flertal offerter till olika flyttfirmor inför min flytt till England. En av dem kom tillbaka från ett företag som kallade sig Europaspecialisten. Jag valde att använda mig av..


42: Internethandel

Hej. Gick på en stöt när jag köpte ledlampor från ett företag som heter Mini in the box. Priset och lamporna kändes rätt så jag beställde och fick mina lampor som är riktigt bra, men 10..


43: Alex Fastighetsteknik - Bluffare! http://www.alexfastighetsteknik.se/

Tog in ovanstående sk "Byggföretag" för ett större utvändigt renoveringsuppdrag på mitt hus och kan konstatera att det blev ett av mitt livs största misstag. Tänker inte dra hela historien..


44: Vi vill varna alla för Jonstorps Måleriservice (JMS)!

Vi vill varna alla för Jonstorps Måleriservice (JMS)! Kunden har alltid rätt - Glöm det!Efter avslutat arbete hos oss fick vi en extremt saltad räkning på ca 3ggr mer extra arbete än vad vi..


45: Fyndfirman

Jag har sett många kommentarer angående fyndfirman, i de flesta fall där kunderna är missnöjda har de varit äldre inlägg runt om på nätet. Jag tog kontakt med deras kundtjänst via mejl och..


46: Saltad fakturor - Vi Värmer Sverige AB

Vill varna för firman  Vi Värmer Sverige, som inte uppger vad dom tar betalt, för sina tjänster . I detta fall en kontroll av av inställningar av en värmepump, När väl fakturan kommer så..


47: N&L Byggteknik AB 556838-2088

N&L Byggteknik AB, Bogvägen 75 Nynäshamn Organisationsnummer: 556838-2088   Jag kontaktades av ett byggföretag genom servicestart eftersom jag ville renovera mitt lilla kök och en liten..


48: Varning Oseriös rörmokare

Hej   Vi har anlitat SKG rörmokarfirman. Tyvärr har dom installerat VVS i vårt hus sedan ett år tillbaka. Toan spollar dåligt , vattentrycket är dåligt i det renoverade badrummet 1 år efter..


49: Energibolaget i Sverige AB lurar till avtal

Hej, fick i förra veckan ett samtal från en av Energibolaget i Sverige ABs säljare. Han ringde från 08-12451321 och sa att han ringde från Energibolaget i Sverige AB. Han försökte lura mig att..


50: Varning för Karlshamnsbostäder

Jag har under 3 till 4år varit en hyresgäst hos karshamnsbostäder jag finner stora brister på deras verksamhet då för något år sedan fick problem med att någon som inte ska vara där har..