Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Eu Flytt - Europaspecialisten

Eu Flytt - Europaspecialisten

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: LinaSvanholtSims

Jag skickade ut ett flertal offerter till olika flyttfirmor inför min flytt till England. En av dem kom tillbaka från ett företag som kallade sig Europaspecialisten. Jag valde att använda mig av ett annat företag men det skar sig enormt och två dagar innan mitt flyttlass skulle gå så försöker jag komma på någon av alla flyttfirmor som svarade på offerten, oturligt nog dyker Europaspecialisten upp. Jag kontaktar en person som kallar sig för Ben och han ordnar med kontrakt och datum för upphämtning, vilket ska ske den 9:e januari. Jag har redan åkt tillbaka till England så min svåger ser över att flyttbilen ko9mmer och de lassar på godset, 5 m3.


Tiden går och efter 4 veckor ringer jag för att höra vart mitt gods är, jag var inte särskilt orolig över att det tog tid eftersom jag visste att de inte skulle köra på en gång och att de väntade på fler transporter till England. Och nu börjar hela cirkusen. Ben är förvånad över att jag inte fått mitt gods, man kan ju tycka att han borde veta om det blivit levererat eller ej. Han säger att mitt gods befinner sig på ett lager i Bryssel och att det ska komma veckan efter. Det här är i februari.


Efter ytterligare några veckor av väntan och telefonsamtal så kommer mitt gods, men det är enbart 7 lådor, varav en av dessa lådor inte ens är min. Jag ringer till Ben omgående och han försvarar sig med att lagret i Bryssel inte har gjort det han har sagt. Han lovar ta reda på vad som hänt och ska återkomma. Något han aldrig gör. Nu börjar jag göra lite research på bolaget, något jag borde gjort tidigare men eftersom jag hade ont om tid så hann jag inte med det. Och det ena problemet efter det andra börjar dyka upp, jag inser att det är ett företag som ägnar sig åt lurendrejeri.


Efter ännu mer väntan och bråk anländer resten av mitt gods på Annandag Påsk, för några veckor sedan alltså. Det är sammanlagt 49 olika saker som gått sänder, jag har dokumenterat allt och mejlat till Ben för ersättning. Inget svar. Det fattas fortfarande 3 saker, en matta, en kristallkrona samt en tunna. Han vägrar svara på vart dessa saker finns.


Fakturan jag betalade har ett namn på sig, Calle Alderete som bor i Spanien. Telefonnumret går till en kvinna som bor i Sverige som säger sig inte ha något att göra med detta bolag. De andra telefonnumren går till Ben men han har numera slutat svara i mobilen. Jag kommer göra en ARN anmälan samt anmäla till polisen. Bolaget omskrevs i Råd & Rön för något nummer sedan och jag kommer kontakta dem för mer info om detta bolag. Så mao, anlita inte ett bolag som nu har bytt namn från Europaspecialisten till EU Flytt.

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1722 - Datum: Thu, 11 Apr 2013

Kommentarer


 1. Jag har anmält till ARN och har precis fått tillbaka domen att de måste betala tillbaka hela summan jag betalade dem. Det tråkiga är att han inte kommer att göra det och att jag fortfarande väntar på ersättning för alla saker som var trasiga och de saker som försvunnit.
  Svara

 2. Ar det nagon som har anmalt Euflytt till ARN? Har ni Euflytts adress?

  Tack pa forhand!
  Svara

 3. Har varit med om exakt samma sak. En Ben som är så trevlig till du betalt och sen visas inget intresse alls, Vi har haft vårt gods på väg i 4 månader till Italien. Till slut kom det fram efter oändligt många samtal till Ben och till de olika transportörer som han påstod ha anlitat. Inget har funkat som utlovat och jag kommer att anmäla dem till ARN. Se till att aldrig anlita detta bluffföretag!
  /Yvonne

  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.