Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Oseriösa

Oseriösa

Webbadress: http://
Företagsnamn: Stockholm trädgårdstjänst
Var hände det: I saltsjö Boo
Namn på produkt / tjänst: Trädbeskärning
Värde på förlust (kr):

Skribent: Cecilia Sandberg

Vi kontaktade företaget för trädbeskärning. Vi har anlitat företaget förut så vi har varit nöjda men något har hänt. Vi var tydliga i mail om att vi endast ville ha beskärning av ett mellanstort plommonträd EJ hjälp med trädgårdsskötsel efteråt, dvs hantering av ris och tipp. Vi får en faktura, där priset för beskärning gäller för 3 1/2 timme(jag vet att de inte var på plats så länge), men där 1,5 timme står för trädgårdsskötsel samt ytterligare 400 kr för tipp. Alltså tjänster som vi i mail tydligt nämnt att vi INTE ville ha! 


Enligt företaget så har de då inte alls utfört någon trädgårdsskötsel, men jag mötte dem påväg hem med ris på flaket. 2personer utförde jobbet, på ett inte så stort plommonträd. De påstod att de specificerat trädgårdsskötsel pga RUT, dvs man kan ej erhålla RUT för trädbeskärning utan bara för trädgårdsskötsel. Detta skulle ju då vara ren skattefusk, men då ändrar de sig och säger att de istället inte utfört trädgårdsskötsel utan ENBART beskärning då på 3 1/2 timme. Det jag anar är att de ville ha ut sina pengar för rishanteringen de utförde, den tjänst jag inte bad om. När jag påpekar att de själva få stå för sitt fel och inte debitera mig för trädgårdsarbetet efter trädbeskärningen, ändrar de helt enkelt fakturan och specificerar trädbeskärning totalt. Helt klart tror jag att den ene var arborist och beskar trädet kanske i en timme, (rimligt) och sen jobbade de båda, framför allt den andre personen med allt ris som blev av beskärningen och det tog kanske en timme till. Sen ändrade de fakturan så att de totalt beskurit trädet(utan efterarbetet) i 3 timmar. 


Jag upplever att Företaget manipulerar och ändrar i sin faktura och antalet timmar lite godtyckligt. Nu betalar vi för 3 timmars beskärning och de verkar inte ha koll varken med kostnad per timme, eller uppdrag. 


Kommer inte anlita dem igen.  

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1220 - Datum: Wed, 14 Oct 2015

Kommentarer

Comments are closed.