Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Överdebitering utan leverans

Överdebitering utan leverans

Webbadress: http://
Företagsnamn: Wennerberg & Wennerberg
Var hände det: Ekerö
Namn på produkt / tjänst: Installation av styrsystem
Värde på förlust (kr): 750000

Skribent: fors

Peter Wennerberg i dåvarande Peter Wennerberg AB och nu i Wennerberg & Wennerberg blev kontaktad av oss för att ljussätta trädgården. Vi kom in på att diskutera styrsystem inne i huset, vilket vi tycklte skulle vara kul och smidigt att ha. Vid första diskutionen så skulle systemet innan kosta ca 100.000 SEK och nedgrävning av kablar i trädgården ca 60.000 SEK. Vi tyckte att dett lät bra och ville gå vidare. När vi sedan fick första fakturorna så var de på ca 160.000 SEK, vilket då inte inkluderade styrsystemet. När vi diskuterade detta så sa Peter att det var hans jobb som kostade. Vi sa då att vi naturligtvis ville ha offerter gällande den totala kostnaden för oss. Vid ett senare luddigt estimat så skulle allt kosta ca 300.000 SEK. Iom att vi redan betalat 160.000 SEK, så valde vi att gå vidare. Vi fick flera fakturor och beloppet steg över de 300.000 SEK som vi hade diskuterat. Vi insåg att ljusinstallationerna och systemet inte var i närheten av att vara levererat och vi lyckades inte få Peter att precisera vad det skulle kosta vidare i arbetstid.


I och med att Peter alltid valde att lämna något ofärdigt och i ett skick som vi inte kunde leva med hemma, så kunde vi inte avsluta arbetet, utan valde hela tiden att gå vidare till nästa steg med chockerande fakturor. Efter att vi betalat ca 1.000.000 SEk för hela installatinen och behövt ta upp nya lån i vårt hus, så hoppades vi äntligen att installationen skulle vara klar. Peter behövde då förskottsbetalning för att köpa in de sista lamporna. Eldragningen var klar med kablar hängande ur väggen och det var bara lamporna som skulle installeras. Vi betalade ytterligare 35.000 SEK för dessa lampor, vilka aldrig levererades. Innan leverans skulle ske (vilket tagit över 6 månader), så gick Peters företag "Peter Wennerberg AB" i konkurs. När jag pratade med Peter om att han skulle leverera dessa lampor via sitt nya bolag, så fick jag till svar att hans bolag som tagit emot pengarna hade gått i konkurs.


Vi hade ett flertal samtal med Peter om detta under tiden och han sa att han förstod och att han skulle lämna riktiga offerter framåt som innehöll totalpris. Detta skedde aldrig.


Resultatet för oss som familj var att (eventuellt naivt) trodde att vi skulle få ett styrsystem och kabeldragning gjord för ca 160.000 SEK, varpå vi slutade med en nota på över 1.000.000 SEK och ett system som inte var klart och med kablar hängande ur väggarna. Vi hade tagit 700.000 SEK i ytterligare lån på huset och levt med denna stress i flera år. Vi har dessutom betalat för produkter som aldrig levererades. När man läser detta kan man säkert tycka att vi bara borde ha avslutat arbetet och slutat betalat, men arbetet delasvlutades alltid på ett sätt så vi inte kunde avbryta och om vi skulle ta in någon annan för att fortsätta, så skulle de behöva börja om från början iom att inga ritningar eller förklaringar lämnades under tiden (det har vi fortfarande inte fått).

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1177 - Datum: Fri, 22 Nov 2013

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.