Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Varning för oseriösa fastighetsmäklare

Varning för oseriösa fastighetsmäklare

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Admin2
En fastighetsmäklare från Svensk Fastighetsförmedling i Vallentuna har sagt upp sig på egen begäran samt avsagt sig sin mäklar license sedan det uppdagats att han använt sig av fejkade bud vid fastighetsfösäljning. Svensk Fastighetsförmedling har gjort det rätta genom att gå ut offentligt i ärendet samt att ersätta alla de kunder som drabbats. Själva budförfarandet är som gjort för att missbrukas. Vad är det som säger att just detta  är en isolerad händelse? Mäklarsamfundet rekommenderar framtida husköpare att begära ut en s.k. budgivningslista efteråt.

Lägg till bild

Om skribenten

/Admin

Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 9508 - Datum: Thu, 3 Jan 2008

Kommentarer


  1. Har dålig erfarenhet av Fastighetsbyrån.Dom har i sitt kontrakt rätt att ta kostnad för fotografering mm upp till 5500kr om dom inte får lägenhetn såld. SE UPP med vad ni skriver på...för informationen om detta är inte alltid tydlig.Dom mäklare jag pratat med, tar inga pengar alls om dom inte får den såld...
    Svara

  2. oh så konstigt.i mellerud har vi en mäklare som heter sörby,rävaktig och ej ärlig
    Svara

  3. Hmm, så lustigt... när jag köpte min lägenhet i Hägerstensområdet så var det just Svensk fastighetsförmedling som var ansvariga.Det var ett renoveringsobjekt, vilket gjorde att inte många personer budade.Vi var tre personer, i samma hus hade det varit en annan lägenhetsvisning samtidigt.Mitt uppe i budgivningen, som gick trögt,kommer plötsligt en annan person in i budgivningen.Då jag ifrågasatte hur man kunde plocka in en person mitt i budgivningen sa mäklaren att den nytillkomna budaren, hade budat på den andra lägenheten i samma trapp,så då var det ok och plötsligt gick budet snabbt upp 50 000.Efter några få minuter föll personen bort från budgivningen.Det kändes konstigt.Så jag ringde och pratade med den som var ordförande på mäklarsamfundet,en otroligt! arrogant herre som snabbt avfärdade mina funderingar.Hans svar var att något sånt förekommer inte, hur skulle det se ut.Vi måste tro på våra mäklare osv.Undrar vad den farbrorn säger nu...Jag trodde att mäklarsamfundet var ett trygghetsmoment för oss som köper som har en noga uppsikt över mäklarna, men upplevde inte det efter att ha pratat med honom.
    Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.