Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » It-och-media » Soondata kraschar hårddiskar?

Soondata kraschar hårddiskar?

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: BennyLiden


Efter att fyllt i på Soondatas hemsida så fick jag ett mail i retur med instruktioner att lägga den i Soondatas plåtlåda i trapphuset i Tyresö. Jag var desperat och hade bråttom så jag gjorde mitt livs misstag och lade den där.


 


Efter ett par dagar fick jag ett mail av Soondata som sade att jag fått ett ärendenummer och dom skulle återkomma. Jag försökte ringa för att förstå vad som skulle hända men ingen svarade. På svarade dom att ärendet gick att bevaka via login på deras hemsida men där hände inget.


 


Efter ytterligare dagar fick jag en offert från Soondata på 8000:- och en chans att rädda datat till 80%. Jag var nyfiken vad detta innebar så jag mailade mitt telefonnummer och bad dom ringa upp. Det enda dom sade på mail var att om dom skulle gå vidare med ärendet vara jag tvungen att acceptera offerten. Jag var till slut tvungen att gå med på deras villkor för dom hade ju min dyraste ägodel - min HD med alla foton på barnen.


 


Efter ytterligare en vecka mailade jag via formuläret en fråga om hur det gick och jag fick var att den skulle vara klar om en månad...


 


Vi det här laget kollade jag upp Soondata på nätet men fann oroväckande lite info. Här http://www.ratsit.se/ReportCompanySmall.aspx?ID=740917TZSC hittade jag bland annat att Jonny Fransson som driver firman inte har några anställda trots att alla mail jag fått är underskrivna av "David".


 


Till slut kom ett mail:


--


Tack för att ni använder Soondata för er dataräddning.


 


Vi måste tyvärr meddela er att dataräddning från ert media har misslyckats.


 


Det fanns tyvärr en liten repa på en av plattorna som gör att det blir problem. Vi har bytt läshuvudstack på er hårddisk två gånger men tyvärr så slits läshuvudet sönder av repan efter bara några sekunder. Vi har inte fått ut någon data alls från hårddisken. Det finns tyvärr inte mer att göra för er hårddisk nu, vi beklagar verkligen detta.


 


Det är verkligen inte ofta vi tvingas att ge upp, men i ert fall är det tyvärr så. Vi har verkligen gjort allt för att få ut era data.


 


Nedan är era alternativ:


1.Mediat kasseras


2.Mediat skickas tillbaka till er.


 


Mvh Soondata


Tel: 08 - 559 222 29


--


 


Jag ringde förstås numret direkt men fick inget svar. Inte heller på mail. Jag frågade när jag kunde hämta hårddisken och trodde väl inte att dom skulle svara men jag skulle få komma 14.00 på fredagen. Eftersom jag jobbade då frågade jag om jag kunde komma 16.00 men fick endast till ett korthugget svar "du är välkommen 14.00".


 


Väl där öppnade en figur och lokalen jag kom in i hade stora skyddsväggar så man inte skulle kunna se in i lokalen från den minimala disken. Jag fick tillbaka min hårddisk i småbitar och på nåt sätt kunde jag ana att han slängt den i golvet för att jag varit en "kinkig" kund. 


 


PÅ brevlådan i trappen stod ett telefonnummer som kanske funkar bättre för er: 084100222 och som går till ett företag i närheten med ett snarlikt namn "Soon recovery". Testa det m ni inte kommer fram.


 


Om ni skall lämna in er hårddisk till denna oseriösa firma med den värsta kundservice jag fått alla kategorier så hoppas jag för er skull att det går bättre. 


Mycket skumt.


 


Jag har nu mailat runt till andra firmor det svar som Soondata gav och dom har lovat att titta på ärendet och se om det går att rädda. 


 


Jag skriver detta mail i hopp om att ni inte skall lämna era hårddiskar till detta skumma företag Soondata.


Lägg till bild

Om skribenten

En besviken kund som blivit av med alla sina bilder på barnen.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 4245 - Datum: Fri, 10 Feb 2012

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.