Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Jobb-och-utbildning » Bluff-Företag i Malmö som blåser kunder och utnyttjar unga människor.

Bluff-Företag i Malmö som blåser kunder och utnyttjar unga människor.

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Tobias

Tryggtval, eller Stratega Group AB - 556838-6683 som är det egentliga bolagsnamnet, är den korrekta definitionen av vad den benämning som ett så kallat "bluff-företag" innebär.


Vd:n och högsta chefen för företaget, Victor Walterström, har som uttalat filosofi att han inte bryr sig om varken sina kunder eller sina anställda, så länge pengarna kommer in i företaget så är allting annat skit samma. ”


Prioriteringsordningen går som följer; ”Jag själv och sen övrigt skit”. – Victor Walterström.


Under senaste månaderna har han blåst ett FLERTAL företag på stora summor pengar samt sin personal på deras löner. Omsättning är uppbyggd på följande sätt:
-Kunden betalar 36.000 + moms SEK, till företaget.
-Säljaren ska få 3000:-
-Personen som ansvarar för projektet ska få 3000:-
-Företaget behåller med andra ord 30.000:-


MEN, här kommer det finstilta i hans koncept:

Säljaren får sparken innan lönen hinner betalas ut, och enligt en fult skriven klausul i kontraktet så ”får säljaren ingen provision efter avslutat anställning”…. Vilket alltid kommer väl till pass eftersom att det är släpande lön…


När det kommer till projektansvarig så även denna en ”fin” klausul där det står att denne ej får betalt förrän projektet är färdigt. Det ”genomtänkta” från företagets sida här är att ett projekt aldrig blir färdig… dvs så får produktionen inte heller betalt.


När den sedan kommer till kunderna i fråga så betalar dem det överdrivet högsta priset i hela branschen för vad tjänsterna i samarbetet som ingås…. Utan att någonting levereras…


SÅ för er som räknat ut ovanstående ekvation så står vi alltså kvar med följande:


Kunden = -36.000+moms SEK (utan att få ett skit)
Säljaren = 0:-
Produktionen = 0:-
Företaget = +36.000:-


Ganska skaplig affärsplan kan man ju tycka! J Om det inte varit för att det finns underbara sidor som www.svartlista.se som turligt avslöjar dessa typer av människor och företag!


Finns det någon nöjd kund? Nej… de referenser som lämnas är släkt och bekanta till VDn som ”går i godo” för honom, men det är bara för att dom inte själv har något affärs-samarbete…


Finns det någon nöjd personal? Nej… personal stannar aldrig längre än 1-4 veckor med ytterst få undantag.


Detta företag är verksamt i Malmö med omnejd och BRA ATT VETA är att personalen i fråga inte är medvetna om att de blåser kunderna, utan säljer i god tro då ägarens gör ett fantastiskt bra jobb med att hjärntvätta sin personal i så kallad ”hit-and-run”-försäljning.


 

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 4353 - Datum: Fri, 26 Apr 2013

Kommentarer


 1. Hej
  Skulle upp i tingsrätten 5/12-13 mot Tryggt Val, men dom har dragit tillbaka sin talan, men innan dom gjorde det så ringde Victor Walterström upp mej och tyckte att jagskulle ersätta honom!!! Vilket jag INTE gjorde, när han fick klart för sej hur mycket bevis jag hade så drog han tillbaka talan emot mej. Nästan lite synd för det hade varit roligt att sätta dit honom.
  Vissa människor skulle ha näringsförbud,
  Men man har lärt sej en läxa, nu väntar jag bara på att dom tar bort den hemska hemsidan, ser ut som ett mycket dåligt skämt!!!
  Svara

 2. Jag har oxå blivit lurad av Tryggt Val, jag skrivit här innan om hur dom lurade mej, och nu ska vi upp i Tingsrätten den 5/12-13, har varit i kontakt med några som skrivit här och som ställer upp och vittnar men om det finns fler som skulle vilja ställa upp så är ni välkomna att höra av er till mej
  Min mailadress är nilsson.rithe@hotmail.com så fort så möjligt
  Tack på förhand
  Svara

 3. Såg att Stratega Group AB bytt namn till Röd Drake AB. Verkar lite märkligt?
  Svara

  • VD personprofils icon Walterström, Victor Oscar
   Registreringsår: 2011

   F-Skatt: Registrerad läs mer

   Telefon: 0768-991779

   ADRESS
   RABYGATAN 77
   216 13 Limhamn
   Skåne län
   Visa på karta

   Svara

 4. Titta här:
  www.internetsweden.se/en-he...

  Det är inte första företaget han blåst människor med.

  Jag jobbade även åt honom på Trygtvalg när han sålde google mot Norska företag. Även här lurade han företagen och har hört att fortfarande skickar inkassokrav till dem och kräver att de ska betala.
  Jag och några andra som satt och ringde på telefon åt honom har fortfarande inte fått ut vår lön.

  Det roligaste var att han alltid satt och "luftsålde", dvs låtsades få in kunder för att vi andra skulle se upp till honom. Men det var aldrig någon som fick lyssna på honom och när man stod brevid honom så hörde ingenting, för det var aldrig någon i andra sidan av luren.. LOL!

  Victor Walterström är Malmös största frod!
  Svara

 5. Hjääälp!
  Jag har också blivit bedragen av detta företaget.Finns det något sätt att dra sig ur detta hemska kontrakt? Kan vi sätta dit dom?Någon som försökt att dra sig ur?
  Tacksam för hjälp!!
  Svara

  • Vad har du råkat ut för?
   Svara

 6. Hej
  Har oxå råkat ut för det företag, och min hemsida ser ut som ett skämt!! Har ringt 5-6 gånger till företaget men ingen svarar och ingen ringer upp. Har inte ens godkänt hemsidan utan dom tar föregivet att det är ok, vilket det inte är, dom har inte följt det dom lovade mej, i mitt fall så skulle det i stort sett ge så mycket fler kunder, på frågan om inte detta händer vad gör ni då, svaret jag fick var att då går vi jobba mer.!!!! Har hört med en jurist att det är ok att säga upp ett avtal om man inte är nöjd, detta har jag påtalat men den här vd säger då att det inte gäller. Jag tror att det finns fler som är missnöjda och om vi går tillsammans så kan vi få rätt. Skriv gärna här så vi får kontakt.
  Vet inte med er andra men mej har han sagt att han ska vidta rättsliga åtgärder !!!!
  Svara

  • Vilken hemsida har du?
   Svara

   • Belle Nails.nu, som dom har gjort, min egen heter Belle Nails.dinstudio.se.
    Har du jobbat för detta företaget? Finns en tjej som heter Therese som har varit i kontakt med mej, och som "verkar tycka att detta inte är ok som denna Victor jobbar". Den här säljaren som var hos mej har berättat för utomstående att det i te går så bra för mej!!! Nu har dom skickat papperen till Intrum Justitia och kräver mej på betalning, jag kan inte betala och får nästan panik för att jag inte kan ta mej ur detta. Vet du hur man går till väga???
    Med vänlig hälsning,
    R. Nilsson
    Svara

    • Har bestridit det en gång, men har fått ytterligare
     ett krav till från Intrum Justitia, säljaren som var hos mej heter Kristina,
     Jag vill att dom tar bort hemsidan dom gjort till
     mej för den är ett skämt, har skrivit på sms till Kristina men hon svarar inte, är det någon som vet hur man gör??
     BjarneGade har du lyckats bli fri från dom?? Du får jätte gärna höra av dej till mej!!

    • Du måste bestrida deras faktura! Detta MÅSTE göras skriftligt. Om du gör detta ska du öven bestrida Intrum Justitia.

    • Vad hette säljaren som du var i kontakt med?

    • Ja, ett gäng som jobbade åt honom som telefonförsäljare men det var många som inte fick lönen utbetald. Han kom med en massa ursäkter om att kunderna inte betalad och därför får inte säljare betalt. Trist...
     Prata med BjarneGade, han verkar ju ha nåt advokat-aktigt på gång?

 7. tack tobias för att ha delat med dig av informationen. var på en "arbetsintervju" hos therese i fredags. hon verkade väldigt tankespridd eller nervös och jag förstod genast att det inte var något som stämde.
  Svara

  • Hon var med på förra företaget oxå.
   Svara

 8. Jag få inte ens tag i deras säljare eller produktion... Någon som driver ett fall mot dem redan? Tänkte att vi kanske kunde slå våra påsar ihop via gemensam jurist.
  Svara

  • Hej BjarneGade
   Har oxå råkat ut för detta företag tyvärr, du kan läsa mitt inlägg, jag går gärna med.
   Du får jätte gärna höra av dej
   Nilsson 59
   Svara

 9. är det därför man inte kan nå victor?
  jag har försökt nå honom i 2 månader men nej han svarar inte på sin telefon. inte ens de andra som jobbar hos honom svarar tillbaka.
  finns det någon anmällning mot honom som är registrerade hos konsumentverket eller hos ARN ?
  Svara

  • Dom svarar inte i telefonerna på detta företag, har oxå blivit utsatt för detta. Kan bara säga att detta är ett riktigt bluff företag så om du har skrivit på något så kan man säga upp avtalet om man inte är nöjd, men inte enligt vd i detta företag.
   Jag hoppas att det är fler än jag som vill gå vidare med detta , du får läsa mitt inlägg, och om du vill höra av dej till mej för ju fler vi är desto bättre
   Med vänlig hälsning,
   Nilsson59
   Svara

   • Starlight Salong i Malmö har också blivit lurad av Kristina och Viktor. Vår hemsida är fortfarande inte klar efter 4 mån och det går ej att nå dem per tel eller mail. Har försökt kontakta dem i veckor nu. Alla kunder som maila till vår hemsida kommer inte fram till oss... Hur ska man gå vidare nu? Alla ni som har lämnat komentar, hur tänker ni göra nu? Var ska man kontakta för att anmälla dem? Hur kan en kontrakt gälla ifall dem själva inte levererar det tjänst som dem skulle?
    Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.