Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Jobb-och-utbildning » Himla AB beter sig oetiskt vid anställning

Himla AB beter sig oetiskt vid anställning

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Pelin

Jag hade sökt jobb och gick på 3 intervjuer på inrednings-och textilföretaget Himla AB (Uppsala och Järla Sjö) innan båda parter kom överens om att vi ville arbeta med varann. Jag skrev på kontrakt och sa upp mig från min nuvarande anställning, en fast anställning och bra position på ett svenskt med-tech bolag. Himla ville att jag skulle börja så snart det bara gick och efter en viss tids förhandlande med min gamla arbetsplats kom vi överens om att jag skulle börja min anställning med att vara med på en inredningsmässa i Älvsjö, Stockholm 17 januari 2008, Formex. Efter att jag deltagit och arbetat på mässan och stått i deras monter i 4 dagar så ringde de upp mig dagen efter och påstod att de haft ett styrelsemöte och att det saknas 20 miljoner i deras budget och att de måste säga upp mig.


Efter 4 dagars anställning och efter att jag redan tagit steget bort från min gamla arbetsplats. De försökte vara oseriösa och påstå att jag aldrig hade börjat och att det bara var att stänga dörren tack och adjö utan någon form av hjälp eller ersättning. Jag tycker att jag åtminstone borde få 2 månaders lön för att få en chans att söka nytt arbete och med tanke på hur de behandlat mig. Att det saknades pengar i förhållande till satt budget borde de ha haft koll på långt innan det påstådda mötet och mina fyra dagars anställning. Dessutom fortsätter de att annonsera efter personal men menar att jag inte matchar de sökta profilerna. Saknas pengar borde de vara stopp för nyanställning generellt. Men inte hos Himla AB.

 

Lägg till bild

Om skribenten

Bor i Stockholm, 31 år.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 3126 - Datum: Wed, 30 Jan 2008

Kommentarer


  1. Arbetskraft/Svenska Flytt i Älvsjö är ett likadant bolag. Se upp för dom! Betalar inte ens ut lönen för den korta tid folk ofta arbetar då dom har en *ovana* att anställa/säga upp inom en månad - gång på gång.
    Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.