Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Jobb-och-utbildning » Techno Medica

Techno Medica

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Pernilla

Jag var anställd på Techno Medica i 7 månader. Arbetet blev svårt att kombinera med man och barn, då det blev mer resor i tjänsten än som var överenskommet vid anställningens början. Jag valde då att säja upp mig, då även på en läkares rekomendation, efter att jag blev sjukskrivet i totalt två månader pga utbrändhet. Detta ledde till att jag inte fick någon slutlön samt att min chef och ägare till företaget vägrade trots skyldighet enligt lagen att anmäla min sjukskrivning till Försäkringskassan. Då jag meddelade min chef att jag var tvungen att gå till Kronofogden för att få min lön utbetald, skickade hon mailledes ett meddelande att hon medvetet tänkte hålla inne på lönen ännu längre samt att hon tänkte göra diverse avdrag. Dessa avdrag bestod i mina representationkostnader då min chef under en mässa bett mig att handla vin och sprit  på mitt företagskort till bla henne själv.  Dessa kvitton är från min sida redovisade och tidigare godkända av Techno Medica samt att dom själva har redovisat kvittona i sin tur. Detta ansåg hon nu att jag skulle betala ur egen ficka. Hur  som helst så har hon betalt den största delen av min slutlön en månad efter utsatt lönedatum. Detta med påföljd att jag har fått räntefakturor på de räkningar jag inte har haft råd att betala då jag har varit utan lön i en månad. Detta var för fyra månader och det återstår fortfarande pengar som Techno Medica är skyldig mig. Ärrendet är nu skickat till Tingsrätten, då jag stämt företaget på resterande belopp. Techno Medica har svarat på stämmningsansökan att jag bla har brustit i omdöme, då jag var gjorde ett läkarbesök på arbetstid vilket enl. dem är olagligt. Då jag arbetar som säljare så har man en arbetstid från kl 8-17, samtidigt är det ett flexibelt arbete där man arbetar mycket övertid. I brevet till Tingrätten har hon också informerat att arbete som säljare innebär ett fritt arbete, då man arbetar mycket på kvälla och helger. Då ställer jag mig frågande, om det nu är så att man arbetar helger och kvällar och har ett fritt arbete, hur kandet då vara otillåtet att göra ett läkarbesök kl 15,00? När skall jag hinna gå till läkaren om jag är skyldig att arbeta helger, kvällar och vardagar kl 8-17? Techno Medica är ett företag som inte är van att hantera en personal efter de lagar och normer som LAS uppfyller, samt att de utnyttjar och manipulerar sin personal till fullo. Kan tilläggas att Techno Medica bla har bett mig att skriva på div. bloggsidor i nättidningar och agera privatperson för att marknadsföra sina produkter, och slå ut sina konkurrenter. Detta är en olaglig handling som jag inte står utan skuld då jag faktiskt gjorde som jag blev ombedd, och inte protesterade. Men hur som helst är det en otillåten handling från en arbetsgivare att uppmana sina anställda att göra olagliga handlingar. Techno Medica är ett oseriöst företag, och jag vill med detta brev varna de berörda som har eller kommer att ha med Techno Medica att göra.

Lägg till bild

Om skribenten

Fd anställd

Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2954 - Datum: Thu, 26 Mar 2009

Kommentarer


 1. Har aldrig mött ägarens like. Man talar om dåligt ledarskap, här får "management by fear" ett ansikte. Extremt labil, lämnar dig hängandes i konstant otrygghet, här kommer de nya arbetsmiljölagarna väl på pass! Kränkande särskiljning är nu olagligt, det kommer bli problematiskt för Techno Medicas ägare, då mobbing är hennes arbetssätt. Jag håller i högsta grad med om tidigare utsagor kring företagaren, hon ger sig offentligt ut för att vara den ultimata företagsledaren, men saknar i realiteten all dylik kompetens. Ändrar sig i högsta grad, i alla frågor, från dag till dag, oerhört obehaglig att ha att göra med. Gniden, räknar pengar som Joakim von Anka, men hyser inga skrupler gällande att sko sig på andras bekostnad. Det som är en självklarhet ena dagen, är nästa dag fullständigt otänkbart (och lämnar dig att lista ut det själv, m a o är det för sent när du inser att reglerna ändrats).
  Sök inga tjänster där.
  Svara

 2. Jag har också dålig erfarenhet av Techno Medica och dess ägare som bedriver ett psykologiskt terror bland sina anställda. En extremt obehaglig person som lever i föreställningen om att lagen endast gäller och ska tillämpas när den gagnar henom. Kan absolut ingenting om företagsledning eller personalhantering.
  Ena dagen blir du upphöjd till skyarna och nästa dag blir du behandlad som om du mördats vederbörandes familj. Tillämpar lagar efter tyck och smak och ändrar villkoren för din anställning eller arbetsuppgifter godtyckligt. Blir uppsagd på lösa grunder och "en känsla av otrygghet" men får samtidigt fortsätta att sköta samma saker under uppsägningstiden.
  Även jag vill varna alla som blir uppsökta eller söker sig till Techno Medica
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.