Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Naringsliv-och-samhalle » Varning för bluffkatalogen hittaföretag.se!

Varning för bluffkatalogen hittaföretag.se!

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: joss

Jag blev uppringd av en säljare som sa att han hette Marcelo Magno. Namnet stod på fakturan som jag sedan fick. Det som jag blir upprörd över är att denne person sa att han ringde ifrån Hitta.se! Nu vill de ha betalt över 4000 kr på en faktura som det står hittaföretag.se på. Får de göra så här? När jag sedan gick in på deras hemsida så förstod jag att detta inte inte hade någotingting att göra med hitta.se. Är det någon som haft liknande erfarenhet av detta oseriösa företag!


http://www.hittaföretag.se/

 

Lägg till bild

Om skribenten

Byggmästare


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 30974 - Datum: Mon, 29 Sep 2008

Kommentarer


 1. det värsta är att de låter som om de ringer från hitta.se eller lokaldelen.se med sin luddiga presentatiion. jag polisanmäler dem nu hädanefter... //anita
  Svara

 2. Hej, min sambo blev uppringd idag och lurad att säga ja till att avsluta ett påstått avtal.

  Jag har pratat med Svea Inkasso som sköter mitt företags inkassoärenden, och de gav goda råd. Det är nämligen OLAGlIGT ATT SKICKA INKASSOKRAV EV EN BESTRIDEN FAKTURA. Så om ni får ett inkassokrav i brevlådan, ring upp och inkassoföretaget (om det existerar) och tala om att ni bestrider fakturan samt be om adress för att skicka samma bestridan skriftligt. Skulle hittaföretagen välja att gå vidare till tingsrätten (vilket är mycket osannolikt) så kommer rätten att gå på det som finns skriftligt, och eftersom det inte finns något skriftligt avtal från första början så står hittaföretagen som förlorande part.
  Svara

 3. Jag blev uppringd av en kvinnana som sa att jag prenumerade eller haft prenumeration på tidningen Resa, ne e sa jag. Men nu kunde jag få ett riktigt bra erbjudande och jag sa nej tack jag läser inte så mycket nu och kan inte resa för jag har 2 hundar och en valp, inte så lämpligt att dra till t ex Grekland då. Hon gav sig inte utan sa att du kan ju läsa dom sen närsomhelst och vi har även resor till GÄteborg/Stockholm mm och tillslut sa jag bar a NEJ TACK!! och la på.
  Glöm inte säga upp t ex Damernas värd mm för nu fortsätter dom bara skicka tideningar om man t ex tar en prenumeration på 3 nr :(
  Svara

 4. Jag vart uppringd igår
  Svara

 5. Företaget bildades 2010-12-30 och då kan man ju inte haft ett abonnemang sedan ett år tillbaka... Det är en bluff! Gå in på svenskhandel.se och läs!
  Svara

 6. Blev idag 22/6-11 uppringd av en säljare på det han kallade för hittaföretagen.se

  Påstår att det finns en ljudinspelning där det framgår att jag använt tjänsten i 1 år, och att jag förnyat denna genom att inte säga upp tjänsten.
  Jag bestred ärendet helt och fråga om han menade allvar med sina siffror. Han skulle fakturera 5000 kr för att jag skulle säga upp avtalet, och sa jag inte upp avtalet så skulle jag få en slutfaktura på 24.000 kronor, för uteblivna, månadskostnader som uppgår till 1000 per månad.

  Blev upprörd och han hävdade bestämt att allt stämmer och sedan la han på luren.

  Inspelningen för bevisning kunde han inte maila för den görs av ett tredjepartsföretag, och jag skulle då maila och begära ut denna, på en adress jag nu glömt.
  Hade jag medel skulle jag dra nissarna till tinget, för det är synd och skam att de går på småföretagare med dessa idiotiska påstående.
  Svara

 7. 2011-06-01 blev idag uppringd med samma problem men när jag sa att tidpunkten för samtalet var tveksamt så var han och jagade negrer i sýdafrika
  kommer inte betala en krona.
  Svara

 8. Menar du att det kommer att vara svårare för mig som ägare av en enskild firma?
  /t
  Svara

 9. Hej Toebira
  Jag tycker absolut att du ska bestrida detta då det handlar om ett ekonomiskt upplägg med orimliga avtalsvillkor. Men det är ändå inte helt enkelt då lagen gör skillnad på privatpersoner och företagare. Hur ser det första avtalet ut, finns det ett skriftligt avtal, inspelning m.m.?
  Vidare då det handlar om en hel del pengar skulle jag råda dig att kontakta en jurist.
  Juristjouren erbjuder en först konsultation:
  www.juristjouren.se/juridis...

  /Svartlista

  Svara

 10. Jag blev uppringd idag av hittaföretag.se. De började väldigt artigt med att fråga om jag var nöjd med mina sökord/tjänsten de tillhandahåller? Jag sa nej och sa att jag inte ville ligga kvar som kund hos dom varpå jag fick nyheten att jag jag automatiskt påbörjat mina nya 5 år som kund hos dom. Det de kunde erbjuda mig var 2 års uppsägning, mot den ödmjuka kostnaden av 24'000:- plus moms. Jag blev helt chockad, kan fortfarande inte fatta att det finns såna här idioter (de finns väl så länge det finns idioter som jag som går på det). Iaf, jag vägrade att gå med på det varpå jag fick prata med "chefen", som mednrisk för att få skit själv kunde få ner min uppsägningstid till ett halvår, detta för endast 9000:- plus moms. Jag frågar vad han heter och hur jag kan komma i kontakt med honom (för jag kände att jag behövde konsultera någon om hur jag skulle göra). När han förstår att jag inte tänkt spela in någon överenskommelse där och då så blir han rasande och hotar med att dealen inte finns kvar om två minuter. Så i ren panik tackar jag ja, för att inte behöva betala 24 + moms (för en skittjänst som ingen behöver).

  Frågan är: kan jag trots att jag gått med på detta bestrida/polisanmäla för att helt slippa undan detta?

  //t
  Svara

 11. Nu har företaget, hittaföretag.se, kalvat av sig, det nya heter hittaföretagen.se. Hur dum kan man vara?
  Svara

 12. En liten uppdatering: Blev uppringd av hittafirma.se idag...
  Svara

 13. Jag blev uppringd idag 2/5 av hittaföretag.se och någon som kallade sig för Adam. Han frågade om jag var nöjd med den informationen som fanns med i deras system. Jag sa att dom kunde ta bort allting och la på luren. Fem sekunder senare blev jag uppringd av Adam igen som sa att jag var tvungen att säga upp det på rätt sätt. Visst sa jag och fick då prata med en Magnus. Magnus sa då att jag bundit mig för ett avtal på 24 månader som kostade drygt 1000 kr ex. moms per månad, och om jag ville säga upp avtalet innan bindningstiden gått ut skulle det kosta 5990 kr ex. moms. Detta hade jag enligt dom tackat ja till i januari i år, och dom hade en inspelning med mig och en säljare vid namn Sofia, där jag tackat ja. När jag bestred detta sa han att jag kunde skicka ett e-mail till support@inspelningscentralen.se (dom använder sig av en tredje part så att inga inspelningar manipuleras...jo tjena...)för att få höra inspelningen. Ok sa jag, men jag har fortfarande inte tackat ja till att binda mig till något som kostar mig 1000 per månad, och har inte tänkt betala 6000 kr för att slippa undan. Jo, sa han då, detta stod i dom allmänna avtal som jag skulle ha fått i ett välkomstpaket som dom skickat till mig när jag tackat ja. Något sån har jag inte fått, så då skulle han skicka ett nytt till mig.
  Jag har varit i kontakt med polisen om detta och kommer att göra en anmälan om jag får någon faktura från dom.

  Om någon här vill kontakta mig kan ni göra det på kristian@tingskullen.se


  Svara

 14. Jag blev uppringd av Hitta.se torsdag 28 april. Denne N***** påstod att jag hade tecknat ett avtal med dom för att jag hade sagt ett JA någonstans i samtalet när han ringde, fast jag talade om att jag inte har behörighet att teckna något avtal. Nu ska han skicka en faktura på över 6.000 kr till oss. Pga att vi inte hade sagt upp avtalet 2 månader före avtalets utgång. Vi har inte fått något avtal eller originalfaktura utan bara en påminnelsefaktura. Detta har vi mailat ett antal gånger till dom men inget svar kommer. Om jag nu säger åter att jag inte är behörig och säger NEJ så skulle han polisanmäla mig för urkundsförfalskning. Han skickar en faktura eller polisanmäler mig. Vi har aldrig gått något skriftligt avtal
  Svara

 15. Vi fick svar från Konsumentvetrket/KO i dag, Dom tackade för att vi anmält hittaforetag.se och skulle lägga in uppgifterna i sin databas för vidare behandling.
  MVH Netstot
  Svara

 16. Följande utspelade sig:
  Ingrid svarade måndagen den 10/01 på ett telefonsamtal från en Mustafa Sumarmad. Han sade sig komma från Hitta.se/företag, så uppfattade Ingrid det.

  Han ville ha bekräftat att Ingrids namn, och adress, var rätt i katalogen.

  Ingrid upplyste honom om att hon inte stod i någon företagskatalog, och har aldrig bett om att få vara med i någon heller, vi bedriver inte någon verksamhet, bara registrerade på skatteverket som skogsfastighet.

  Han påstod att han hade uppgifterna, och ville bekräfta dessa.
  Ingrid tyckte han läste uppgifterna som om han spelade in, så hon frågade,
  "spelar du in samtalet" Nej Nej jag spelar inte in, svarade han.
  2ggr frågade Ingrid om han spelade in. Nej jag spelar inte in, jag vill bara kontrollera uppgifterna i katalogen, är dom riktiga? Jaa, men om du vill sälja något så får du skicka skriftlig information.

  Ok, det lovade han att göra. Samtalet slut.

  Dagen efter kom ett brev från "Hittaföretag.se" från Malmö, med en orderbekräftelse och en faktura på 7,587,50:- som skulle betalas inom 10 dagar.
  På fakturan står att man har en ljudfil som bekräftar ordern.
  (Om så är fallet, är denna manipulerad.)

  Där fanns också villkor hur man kunde annullera beställningen. det skulle
  kosta 45 % av den totala kostnaden för abonnemanget.

  Ingrid kontaktade polisen, men de kunde ingenting göra i detta skede, men gav tips om hur fakturan skulle bestridas.

  När vi söker på( hittaforetag.se ) Ser vi varning på varning, från folk som har blivit drabbade av dessa skojare.

  Vi har bestridit fakturan, o skickat den i retur.

  I dag fick vi en ny faktura med nedsatt belopp till 5,087,50kr Det enda som är lika tidigare, är 87,50
  Vi bestrider naturligtvis även denna faktura och alla de behaga sända.
  MVH netsrot

  Svara

 17. Vi är ett time av flera perssoner som köpte ett bolag för några månad sedan och vi var inte så medvetna om hur mycke besvärliga de tel. försäljarna är ! För ca X månad ringde de från hittaföretag.se till en av mina medarbetare och sägs vara hitta företag som har haft oss som kund och undrar om vi vill ändra på något osv. typ , namn, adress, osv!
  Eftersom vi han trodde att det var hitta.se företag så tänkte vi självklart vill vi vara med , men efter nån dag kom faktura från hitaföretag.se och pris på ca 4100sk Vi ringde och klagade men fick veta att våt samtal var inspelad och det gäller som avtal i 12 mån. och det måste betalas ! Efter en vecka kom påminnelse på faktura ! Jag var bestämd och sa vi ska aldrig går med på att betala det , men när jag åkte på semester nån vecka och kom tillbaka fick jag veta att firma hade många tel. samtal med respektive hitaföretag.se och de orkade inte längre med snacket och de betalade fakturan och trodde allt var en extrem dålig inköp av marknadsföring men vi bestämde mellan oss att jag personligen ska ha hand om tel. försäljarna i förutsättningen !!!
  På ca 6 månad hade vi minst 20 -tal oseriösa försök men alla fick höra det de förtjänar !!! Nu var det dags igen !!! Hittaföretag.se ringde igen och vill att vi som de kallar oss för kund har Google sökning via de och resten av skitsnack , och undrar om vi vill ändra på något på sökning funktion osv. ! Då fick de svar att vi vill inte ha nåt och göra med de och jag nämnde också hur vi är lurade från botten med det , och att de ska plocka bort vår annonsering , aldrig mer ringa oss , osv. , och då kom det roliga !
  Hon som kallar sig Sara uppfattade mig som hotfull och otrevlig men hon vill ju bara hjälpa oss :) , och vill att jag ska lyssna på hennes skitsnack ändå ! Jag repeterade igen att jag är inte intresserad för skitsnack och vill inte bli lurad igen , och påpekade att vi har aldrig haft någon form av avtal med de , men då svarade hon att avtal ( som inte finns ) kan de inte avsluta med oss , pga. den måste ske skriftlig tre månad innan 12 månad avtals tid går ut . och jag ska äntlig Sara veta att avtalet löper automatisk i samband med att faktura var betald och bara för att jag var otrevlig ska jag veta att det just nu kommer att kosta oss pengar för att nu löper ny avtal automatisk igen och den är på 24 månad med kostnad på 2000 sk. i månad ! Under tiden hon skitsnackade om avtalet fick hon en finslipad ”fak off” som hälsning och jag la på !
  Efter ca 5 min ringer någon som kallar sig jurist och vill veta alla mina personliga uppgifter  , men det fick han inte , men istället bad jag om få veta exakt samma sak vem han var / Tyst i luren 5 sec. / men förutsättningen kommer  ” Eftersom jag var hotful och otrevlig mot Sara ska de från hittaföretag .se gå vidare med det och anmäla mig osv . och han hade allt på bandet ! Då avbröt jag han och sa att just nu pågår inspelning av samtal bara så han vet ,( Tack my Iphone ) och om han är jurist borde han veta att han ska meddela mig om det innan han spelar in mig och använder den som bevismaterial , annars begår man brott ! / Tyst i luren 5 sec. Igen  / Sedan sa jag att han hade just nu hotat mig med rättsliga återger och just nu ska jag polisanmäla han  ! Nu var det tyst i luren 10 sec.  Då börjar han med att de är seriös företag och det var inte mening låta som oseriösa tel försäljare ! Då fick han höra mitt avtal ” Den som ringer till oss från någon företag och säljer eller diskuterar marknadsföring tecknar ett avtal med oss som kostar XXX kronor per samtal ! Samtal spelas in och gäller som avtal  ! Då svarar han att han inte accepterar det ! Jag påpekar att den som RINGER TILL OSS menas med att han medveten eller omedveten tecknar avtal oavsett med oss oavsett vad han vill eller tycker TECKNAR AVTAL med oss och att samtal är spelas just nu in !
  Gissa vad som hände  / Han la på luren 
  Ni som har rockat ut och betalt räkning till de glöm inte att skriftlig säga upp avtalet , men skicka den gärna via e-post med respektive datum och skicka den rekommenderat och via e_mail , annars kan de säga att de aldrig har fått den ! Jag har allt på bandet och ska polisanmäla de , plus det har ganska goda kunskaper inom juridik , och tänkte lägga ett lite mer tid och pengar åt det , ska jaga de vidare  bara för att jag tycker det är rolig är inte rädd och förlora i domstol häller (” har inte hänt än” ) ! Återkommer mer resultat ! Med vänlig hälsning och sorry för my Svenska !

  Svara

 18. hej
  Du kan nå mig på carina_andersson67@hotmail.com

  Tyvärr har jag redan betalt in fakturan till företaget.
  Svara

 19. Så då...

  Då har jag spenderat hela förmiddagen med att prata med hittaföretag.se.
  Och jodå, man slutar aldrig att förvånas.
  Jag ska redovisa hela förloppet här och med tanke på PUL så kommer jag att använda falska namn i redovisningen.

  Som de som blivit lurade redan vet så ringer en säljare från aktuella företaget upp och svamlar om att de jobbar med hitta.se och har hand om företagsbiten, bland annat. Ibland är det en annan historia, men i grund och botten så låter det hela ganska trovärdigt.

  Därefter talar säljaren om att företaget X ligger med på deras listor och frågan om företaget X vill förlänga avtalet ställs. Fram till dess så kan det låta som om de bara ska skicka information om tjänster etc.

  Därefter startas en inspelning på "orderbekräftelsen". Denna i sig är helt laglig och giltig, dock så spelas samtalet fram till bekräftelsen in och där har vi kruxet.

  Några dagar senare dyker en faktura upp på det man "beställt" och härvan är igång.

  Det du ska göra med en gång är att bestrida fakturan och polisanmäla hittaföretag.se (Scandinavian Media Solutions AB
  Org.nummer: 556768-6034 Bolagsform: Aktiebolag) med säte i Malmö.

  Du kommer därefter att få en påminnelse som du bestrider på exakt samma sätt, och polisanmäler även denna.

  Du ska INTE gå med på någon form av överenskommelse om rabatt eller liknande, ABSOLUT INTE!!! (du kommer dock alltid att bli erbjuden rabatt eller någon form av "kompensation")

  Det som sen kan hända är att hittaföretag.se hotar med Kronofogden (KFM) eller inkasso. Ett företag har nämligen rätt att skicka en faktura dit efter förfallodagen.

  Du kommer då att få ett brev från antingen inkasso eller KFM, men även denna ska du bestrida på samma sätt. Du behöver dock inte polisanmäla dem :)

  Aktuell faktura kommer då att gå tillbaka till hittaföretag.se så att de kan ta ställning till huruvida man vill gå till Tingsrätten eller ej. Och tro mig, ett sådant företag vill INTE under några omständigheter synas så noga.

  För att vara riktigt säker så har jag personligen dubbelkollat med Tingsrätten i Malmö och där är den gode VD:n (som vi kan kalla MM) inte är kärande i något fall. Dvs. företaget i fråga har inte drivit en faktura så långt som till Tingsrätten.

  Vad som däremot framkommer om man går igenom de offentliga uppgifterna hos Tingsrätten är att MM befinner sig på andra sidan "lagen".
  Minst två fällande domar och en pågående. Då detta är offentliga handlingar kan vem som helst gå in och kika på dem, eller ringa för all del till Malmö Tingsrätt. (040-35 30 00)

  Fall nummer ett: Förskingring (oj, stor surprise) då är målsägande (MM) dömd till villkorlig dom och dagsböter (50x50:-). Domen trädde i laga kraft april -10.

  Fall nummer två: Fodran från 2006-09-29.

  Fall nummer tre: Är just nu pågående, men ack lika offentlig den. Den gäller "avhysning). På ren svenska betyder detta att man smitit från hyra etc. Ni som är inne och kollar på hittaföretag.se kan se att dom bytt adress från Kalendegatan 28 till Gråbrödersgatan 10 i Malmö. Detta är beroende på att de inte betalade hyror, garageplats etc på en sammanlagd summa 162518 :-. Företaget som hyrde den lokalen var Prosales Market AB (hittaföretag.se). De har även en skatteskuld på 634 832:-
  Hänger ni med? Nu drivs alltså hittaföretag.se av ett annat företag som än (!?) så länge inte figurerar i Tingsrätten (Scandinavian Media Solutions AB)

  Prosales Market AB har såklart blivit delgivna av Tingsrätten, dvs att de berättat att de ska infinna sig och betala, men hör och häpna, MM och Prosales finns inte på Kalendegatan 28 längre, som sagt. Och kan man tänka sig att de glömt att redovisa var post ska eftersändas, vilken otur va?!
  Slog även en signal till Balders Fastigheter som äger lokalen på Kalendegatan och mycket riktigt, enligt Balder själv så "smet dom" på ren svenska.

  När det gäller nuvarande hittaföretag.se så drivs det som sagt från Gråbrödersgatan 10 i Malmö och en snabb koll på Ratsit och allabolag.se så kan man se att de saknar F-skattsedel. Detta är lite lurigt minsann, men de kommer undan med det. Låt mig förklara hur...

  Om man säljer "tjänster" så MÅSTE man ha F-skatt, om ex. företag har konsultverksamhet eller renoverar hus eller målar etc.
  Nu säger man sig sälja produkter och på så vis utnyttjar de en liten lucka i systemet.
  De man ska tycka riktigt synd om i det här fallet är ju de anställda på Scandinavian Media Solution, då de med 99% säkerhet inte får ngt som helst skydd i form av pension eller liknande då de inte betalar sociala avgifter eller liknande.

  Personalomsättningen på hittaföretag.se är oxå spännande då "ansvariga" på företaget byts in och ut titt som tätt.

  Den nya försäljningsansvarige började för mindre än en månad sedan, och kundtjänstansvarige är ungefär lika ny han. Jag har båda deras namn, men det är ovidkommande för tillfället. Likaså deras affärshistorik, men även den känns irrelevant här just nu.

  Företagets nya drive är deras nya hemsida, som inte helt oväntat är full med fel, men låt mig återkomma till dessa om en stund.

  Mitt samtal med hittaföretag.se vände många gånger då jag ifrågasatte deras affärsmetoder och uppgifter på hittaföretag.se.

  Där står bland annat att: "Detta bolag är även ett av tio i sverige som innehaver en återförsäljar license för google:s sortiment"
  Det finns inga andra nio företag och det finns heller ingen licens på att sälja några som helst tjänster från Google.
  När jag ifrågasätter detta så hävdar företaget att det handlar om Adwords. Mycket märkligt då alla med en hemsida i hela världen kan teckna upp sig för Adwords.
  På frågan om vem han slutit avtalet med blev det tyst som i graven.

  När jag bad dem annulera fakturan så erbjöds jag mycket riktigt en "förlikning" eller "deal", som väntat. Men detta är ju enbart ett tecken på svaghet och att företaget i fråga inte är legitimt i sitt sätt att få in pengar. Så detta förslag avböjdes å det bestämdaste. Men ngn annulering skulle det minsann inte bli tal om.

  Nu är en ny hemsida uppe för Scandinavian Media Solution uppe och den, liksom de andra innehåller stavfel och falsk och vilseledande information. Låt mig ta ett par exempel. (www.scmedia.se)

  - Nyheterna på höger sida är inte klickbara, vilket är ganska löjligt.

  - Sidan är kodad i simpel och felaktig html. (43 fel och 13 varningar)

  - Där e inte ett, utan flera grova stavfel.

  - Dom skriver, under fliken "Om oss" följande: "Vi är ett renodlat konsultbolag" och är man detta, och ska konsulta, så måste man ha F-skattsedel, och opps... Det hade dom ju inte med tanke på att de bara sålde "varor" som VD:n personligen upplyste mig om alldeles nyss.

  - Går man in på nyheter under fliken där uppe så ligger den senaste nyheten från 2008-11-24... Tydligen har det inte hänt ngt på internetfronten sedan dess. Måste kännas tryggt att anlita ett företag som är så uppdaterat! :) Som kuriosa kan jag nämna att domänen köptes fem dagar innan, alltså 2008-11-19 och har inte fått ngt nytt under solen sedan dess

  - Kikar på man på fliken referenser så hittar man en del företag. Jag tog mig friheten att slå en signal till en del av dessa och sedär... Dom visste minsann inget om att de varken var referenser eller hade beställt ngt av företaget. En kul sak är länken till piccaboo.com, som en gång i tiden var ett ganska aktivt forum med mingelbilder. Detta såldes av dåvarande ägare hösten 2008, och gissa vem som var köpare?! Tada! Aktuell VD. Som en liten bonus kan berätta att betalningen genomfördes så sent som januari i år, 1½ år efter förfallodatum :) Notan hamnade på: 53412:-.
  Men ändå kul att man använder en numera död sida (som förövrigt länkar tillbaka till hittaföretag.se) som sin referens, speciellt med tanke på att man själv äger sidan.

  - Kontaktinfon som står där går till en besöksadress där företaget i fråga inte befunnit sig på mycket länge. Känns stabilt och seriöst. Det går heller inte att klicka in på sitemap, eller logga in på sidan. Ej heller FAQ. Så sammantaget så är detta en sida som jag personligen skulle kunna snickra ihop på en stadig eftermiddag.


  Hur som helst. Om ni blir uppringda av detta företag så lägg bara på luren. De vill er inget gott. Ta inte ens en diskussion med dem. Det enda rätta är att bestrida och polisanmäla. Gör detta i all evighet, så löser sig allt.
  Jag vet att det är jobbigt och tidskrävande för ensam- eller småföretagare, men snälla, låt inte dessa skojare ta era surt förvärvade slantar.
  Och för allt i världen, ring inte dit och försök deala er till en billigare faktura, då har de vunnit.

  Då så...

  Då har det ju trots allt gått ett par timmar och jag ville väl egentligen bara fylla på med lite mer fakta...
  Då jag pratade med VD:n MM och påpekade att de fakturor som gått ut var helt åt skogen, å inget stämde på dem, så undvek han frågan... Som väntat med andra ord.

  Det som var konstigast på den fakturan som jag representerar var att på originalfakturan så står det att företaget innehar F-skattsedel, men som vi alla vet så gör ju hittaföretag.se inte detta.

  När jag då konfronterade honom med detta faktum, kontrade han med att ett 92 fakturor blivit fel... Vilken otur!!! Fem minuter senare när samma sak kom upp så var det 98 fakturor som hade blivit fel. Dubbelotur!!!
  Men som det seriösa (?!) företaget som de är erbjöd de sig att skicka en ny faktura, som var rätt. Så snällt!!!

  I samma andetag passade han på att säga att det blir lätt lite fel ibland när man som dem har över 20 000 betalande kunder. Ojdå, 20 000, tänkte man då.
  Fram med miniräknaren: Så om de har 20 000 kunder och fakturan som jag reprensenterar är av ett hyfsat genomsnitt (4000:-/år) så hamnar omsättningen på 80 miljoner kronor. Det var fasen inte illa det!
  Då kan man ju undra hur ett sånt företag kan gå i konkurs, men det får ngn annan spekulera i.

  Men vi bromsar inte där tycker jag. Om man nu har cirka 20 000 kunder då borde rimligtvis trafiken på deras söksida vara ganska hög. Låt oss titta efter:

  www.statbrain.com/www.hitta...

  En sida som räknar hur många besökare man har... Ojdå... Estimerat till cirka 29 per dag. Det var ju en sanslös trafik det. Kan minsann skryta med mer trafik på min sida som inte handlar om NÅGOT alls.
  Undrar om deras potentiella kunder känner till denna enorma trafik på deras grymma sökmotor? :)

  Så... Det var kvällens uppdatering... Nu ska jag maila Janne Josefsson på SVT :)

  Som en liten avrundning på veckan som gått så avslutar jag med lite statistik.
  Å det e ju alltid roligt att vinna, men en andraplats är inte fy skam heller... Eller hur :)

  De fem värsta företagen (den sista månaden)

  enova Skandinavisk Handelstjänst AB 834 inkomna klagomål

  Hittaföretag.se Scandinavian Media Solutions AB 128 inkomna klagomål

  Nummerupplysningen Nummerupplysningen 92 inkomna klagomål

  Företagskatalogen Ment Business News AB 84 inkomna klagomål

  Gul123.se Gul Sverige AB 19 inkomna klagomål

  ha en bra vecka nu
  Svara

 20. carina?! har du en mail så vore det bra att få kontakt...
  Svara

 21. Jag gick också på det! Men till mig sluddrade han om google!!! Så akta er för att de bytt taktik. Vi är ett litet företag med dålig ekonomi men google hade vi bestämt vara med på. En mycket trevlig försäljare som pratade om att uppdatera våra uppgifter och utöka våra sökord. När vi pratade pengar sa jag så mycket betalade jag väl inte förra året och då sa han ungefär vad jag hade betalat och t.o.m vilken månad. Det han sa kunde mycket väl stämma men gjorde det naturligtvis inte.
  Jag mår jätte dåligt av det här och har haft svårt att sova inatt, vill tro gott om folk. Sa t.o.m till min kollega att jag inte visste om jag orkade fortsätta, är nog ingen företagsmänniska för jag har svårt att säga nej och vara otrevlig.
  "Också alldeles för snäll, dum och blåögd!"
  Svara

 22. Även jag mitt nöt har gott på denna bluff eftersom jag var säker på att det var Hitta.se som jag tidigare har varit med på. Mannen som ringde sluddrade lite i början av meningen så det gick bara att uppfatta ....hitta.se
  Snart svarade jag JA på några frågor och strax senare kom fakturan på 7450 Kr (ink moms)
  Jag klagade och de vidhöll att jag gjort ett muntligt avtal, fick mig tillsänt ljudfilen med inspelningen som är av helt okänd filtyp.
  Vår policy är numer att inte köpa någon tjänst via tel försäljning. Det vi behöver kan man köpa via lokala företag som går att besöka fysiskt.
  "Snäll - snällare - snällast men dum och blåögd"!
  Svara

 23. Känner igen alla de här fula metoderna! Har en vän som har jobbat för hittaföretag och kan bara bekfräfta deras fula metoder. "Ni har ju varit med hos oss nu ett år och jag skulle bara kolla lite adressupgiter med dig" Stämmer de uppgifterna vill de ha betalt för att man ska fortsätta ligga kvar med uppgifter som inte ens finns på deras hemsida från första början. De tar alla uppgifter från andra sidor. Blufferi! Ni som råkar ut för dem, kontakta svenskhandel! Bläh!

  / En arg tjej!
  Svara

 24. blev uppringd igår av en väldigt oseriös säljare som också påstod sig vara från hitta.se
  dem påstod också att jag varit kund hos dem i över ett år, men har enbart haft mitt företag sen i oktober 2009.
  Dem sa även att den enda summan jag skulle betala var 1190 :- ex moms, idag dagen efter samtalet kom en faktura på 1990 :- ex moms, alltså 800 kr för mkt, som tur var ringde jag upp dem och en annan tjej där lyssnade av bandet vi spelat in avtalet på och visst hade jag rätt och kommer nu få en ny faktura.

  Dock hade dem registrerat mitt organisationsnr fel, satt ut fel stavning på ett av mina sökord, dem glömde sriva ut rätt besöksadress.

  Har varit riktigt arg hela dagen och i dagarna får dem ett två sidor långt uppsägningsavtal skriftligt av mig.

  Vill varna alla företag som blir uppringda av dem.
  GÅ INTE MED PÅ NÅGONTING.
  Svara

 25. Jag har blivit uppringd 2ggr och dom påstår att jag har varit kund i ett år kostnadfritt.... startade mitt företag 2009-04 skummisar.
  Svara

 26. Jag har blivit uppringd 2ggr och sagt att jag har haft nån gratistjänst i 1år fast jag inte har haft mitt företag i mer än 6mån.

  Jag har haft ett inaktivt företag som jag startade 1996 och avslutade 2001 men jag avregistrerade inte det på Bolagsverket. detta har dom på sin sida.. skumt
  Svara

 27. De verkar ha bytt ägare nu. Företaget heter numera Scandinavian Media Solutions AB enligt en källa på Cint: www.cint.se/debatt/ShowPost...
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.