Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Shopping-butiker » Klarna/Segoria oseriösa

Klarna/Segoria oseriösa

Webbadress: http://www.klarna.com
Företagsnamn: Klarna/Segoria
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst: Köp Adlibris
Värde på förlust (kr):

Skribent: Vanilla

Jag köpte nyligen en bok från er, fakturan (2471 6803 9029 belopp 258:-). Betalning skulle vara er tillhanda 21 april. Tyvärr missade jag detta och betalade först måndag 27 april (er tillhanda 28 april). Som ni kan se av statistik är det ytterst sällsynt detta har hänt, men ok, får  självklart acceptera dröjsmålsavgifter.
Den 4 maj flög jag iväg till USA på 9 dagar. 

När jag kom tillbaka sent den 12 maj fanns ett brev från Klarna, registrering av betalningen den 28 april och med påminnelseavgift och ränta, summa 61,03. Dock, brevet var daterat den 28 april men hade inte kommit mig tillhanda innan avresan 4 maj utan först när jag kom hem sent den 12 maj. 

Fredagen den 15 maj (torsdag var helg) kom ett inkassobrev från Segoria med krav på ytterligare 180:-! Jag ringde först till Klarna och förklarade att jag tyckte det var oskäligt att betala de ytterligare 180 kronorna. Den unga damen hade lärt sig taktiken att vara ytterst trevlig men utan någon som helst möjlighet att göra något. Hon slog ifrån sig att de inte kunde göra någonting och hänvisade till Segoria. Där fick jag tala med en man som inte heller var särskilt tillmötesgående men dessutom rätt otrevlig i tonen. Han ansåg att jag skulle kontakta Posten och utreda varför de varit sena med att leverera brevet som var daterat 28 april. 

Jag har aldrig haft någon betalningsanmärkning (född 1947) och har inte tänkt att skaffa mig någon heller, så naturligtvis kommer jag att vara tvungen att betala. Men tyvärr kommer jag i och med det också att upphöra att vara kund hos Adlibris.

Lägg till bild

Om skribenten

F d ekonomichef numera pensionerad. 


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2283 - Datum: Sun, 17 May 2015

Kommentarer


 1. En rättelse är på sin plats, vilket jag borde kollat upp innan jag skrev ovanstående:

  Billogram lägger på en påminnelseavgift, annat vore förstås märkligt, men de skriver inte ut hur mycket, det får du själv räkna ut med vanlig subtraktion. Det visade sig att även de lägger på 60 kr i påminnelseavgift.

  Dock skickar de ut påminnelsen per email i vilken det står "Förfallen - påminnelse 1", men ingen information om hur många dagar man har på sig att betala. Frågan är vad som händer om man inte betalar efter denna påminnelse, kommer där en, "Förfallen - påminnelse 2", på samma summa eller ytterligare 60kr tillagt på slutsumman!?

  Beklagar att jag inte hade all fakta på plats innan jag skrev ovanstående. Kunde ju tänkt till lite för att inse orimligheten och kollat upp detta.

  Vänligen,
  /Suck
  Svara

 2. jag tycker att du ska kontakta Adlibris och förklara att du inte längre avser att vara kund hos dessa och skälet till detta, samt hänvisa dem till denna webb-adress (svartlista.se/index.php/sho...), så de kan läsa vad du har skrivit om Klarna. Du kan då också poängtera att de kan teckna avtal med Billogram som är ett företag som har motsvarande lösning som Klarna.

  Klarna kommer inte ändra sitt agerande förrän den dagen deras kunder klagar på att de i sin tur förlorar kunder p g a Klarnas agerande.

  Än så länge har jag inte haft några problem med Billogram, men jag kan inte heller garantera att dessa hanterar ngt smärtfritt om liknande problem uppstår. Dock skickade de ut en påminnelse utan ngn påminnelseavgift, och jag betalade omgående, och sedan har jag inte hört ngt mer om den fakturan. Detta kan ju förstås bero på att deras system inte är fullt utvecklat ännu för att hantera en sådan incident, att de ännu inte är stora på marknaden etc, men upplevelsen av Billogram är så här långt positiv, och jag har inte hitta ngt klagomål på dem här på svartlista.se.

  Dock bör jag tillägga att jag har varit nöjd med Klarna, men nu har de bommat på en sak och idag mottog jag ett inkassokrav från Segoria. Jag kommer kontakta dem snarast, och beroende på deras respons, så återkommer jag med att beskriva situationen närmre.

  Enda anledningen till att jag använder Klarna är att min internetbank bruka ligga nere (man kör då synkning och justering av databastransaktioner) under midnatt då jag brukar genomföra mina köp, och ibland gitter jag inte gå in och föra över pengar till det konto jag använder för Internetköp,

  Vänligen,
  /Not a happy Klarna customer
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.