Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Shopping-butiker » Varning för SMS Guld!

Varning för SMS Guld!

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Rättvisetänkande

På SMS Gulds hemsida står det att guldet ska värderas och pengar utbetalas inom 24 efter de mottagit kundens försändelse.


Så skedde inte för oss. Det värderades inom 24 timmmar men pengarna kom efter 2 veckor först efter en mängd påstötningar via telefon och mejl.


Dom ljög angående gjord utbetalning upprepade gånger.


Dom har inte gett någon kompensation för alla våra problem med dom.


Dom framstår som en sak på hemsidan men i kontakterna är dom hala som ålar och hänvisar samt ger fel uppgifter.


Vi anser att det är bättre att gå till sin lokala guldbutik och sälja sitt guld där.


Då slipper man en urusel hemsida där det s k kontot inte visar läget korrekt samt en urusel kundtjänst!


Då får man pengar i  handen samt ett vänligt bemötande.


Aldrig mer SMS Guld för oss!!


Den affären gav en otäck bismak!

Lägg till bild

Om skribenten

Jag handlar mycket över Internet och har stor erfarenhet av alla sorters affärer och kontakter över hela världen. Det är oerhört sällan det blir problem. Oftast fungerar det som det ska och ibland t o m bättre - över förväntan. Efter 10 år så har det varit ett 10-tal trista händelser - som t ex SMS Guld.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 14293 - Datum: Thu, 20 Oct 2011

Kommentarer


 1. SMS Guld AB är nu anmälda, av mig, för falsk marknadsföring hos KO, och polisanmälan sker under veckan för bedrägeri, 17 dagar sedan 'utbetalning' skedde enligt deras hemsida.. Kundtjänst hänvisar till ekonomiavdelningen och ska snabba på ärendet, inget händer, inte ett ljud hörs.. Bäst av allt är när man går in på facebooksidan så har dom tagit bort möjligheten att kommentera, efter dålig kritik. Jag la upp en varning till mina vänner på facebook, www.facebook.com/kenneth.he... och då stod det klart efter bara MINUTER att en vän till mig, i samma stad, råkat ut för exakt samma sak, med samma företag.. vad är oddset på den? Nej, detta företag ska verkligen inte ha kunder!
  Svara

 2. sms guld kunderna,polisanmäla dom,det gjorde jag 18.1 2013 dom snor ju våra pengar
  Svara

  • För vad ska du polisanmäla företaget? Vi ligger i fast med alla betalningar och det finns inga pengar som har blivit stulna. Det här är smutskastning och ryktesspridning troligtvis från konkurrent och har troligtvis samband med att vi har en ren prislista som visar världsmarknadspriset på guld till skillnad från andra aktörer.
   Svara

 3. smsguld ärdom fulaste man råkat ut för.Lovar bra priser o snabb betalning,villkoren gäller inte dom om 4 bankdagar men kunden får heller inte sitt guld tillbaka.AKTA ER för smsguld
  Svara

  • SMS Guld har 5 dagars ångerrätt när man säljer till SMS Guld och vi har riktigt bra priser. Inget kampanjpris som lovar priser över världsmarknadspris som vissa andra...
   Svara

 4. VARNING VARNING, vill sitta här och skriva allt negativt jag har varit med om men det orkar ni inte kanske läsa allt jag kan göra är att varna andra att inte sälja sitt guld till SMS guld. De gör ALLT för att betala så lite som möjligt, Läs vad folk skriver om det här företag så kommer ni märka att man följer en röd tråd
  - Sena utbetalningar
  - EXTREMT otrevlig kundservice
  - Man får mindre betalt än det som står på hemsidan.
  De tog bort kalkylen de hade på hemsidan när jag ringde in och klagade 10 gånger,
  Går man in på deras hemsida står det 200.000 NÖJDA Kunder, fram tills förra veckan 14:e januari stod det 120.000 nöjda kunder, (Tror inte 80.000 har valt sms guld in loppet av en vecka).
  En annan teknik de kör med är att de har ett mycket högt guldpris på hemsidan så många skickar in sitt guld, sedan tar det 1 vecka innan det värderas men gissa vad som har hänt med priset nu? Det har gått ner. (I mitt fall 80 kr över 1 natt) Jag ringde och frågade de varför era kunder är så missnöjda och svaret jag fick var " Jaa missnöjda kunder hörs alltid mest, nöjda kunder säger inget ",,, Men enligt deras hemsida har de 200.000 NÖJDA kunder, sant eller falskt? Såå välj någon annan istället för SMS Guld och Guldbrevet
  Svara

  • Hur bemöter man smutskastning på nätet?

   Att bemöta smutskastning på nätet är svårt och inom just guldbranschen finns det många aktörer som har ekonomiskt intresse av att sänka konkurrenter.
   Det är intressant att du nämner bolaget Guldbrev som man ska sälja guld till. Kanske du i verkligheten jobbar åt Guldbrev?

   Vad som är märkligt är att smutskastningen ökade i samband med att vi presenterade världsmarknadspriset på vår hemsida. Under stora delar av 2012 och hela 2013 har det på Google marknadsförts priser
   över världsmarknadspriset. Vi vet att det är ett effektivt sätt att få kunder men det ligger väldigt nära bedrägeri.
   vi betalar ett av marknadens bästa guldpriser och visst kan det vara jobbigt när man satsat mycket pengar på att marknadsföra guldpriset på Google och i sina egna prisjämförelsesajter där ens egna bolag visas.


   Vi tycker att utvecklingen inom guldbranschen har gått över styr med lockpriser, kampanjpriser, dolda värderingsavgifter, prislistor och vi tycker att branschen behöver saneras.
   Under 2012 har vi sett hur många guldföretag däribland vi själva blivit uthängda i media. Viss kritik har varit befogad men det har även funnits inslag om SMS Guld som blivit fällda i granskningsnämnden.
   Däremot har ryktesspridningen fortsatt.

   Reputation management är något som en del svenska företag väljer att ägna sig åt och som har 2 sidor. Med positiv ryktesspridning så säkerställer du att det hela tiden finns positivt skrivet om dig själv.
   Trickset är att betala tjänster där negativa omdömen plockas bort och där man systematiskt lägger till några positiva omdömen om sig själv med ord som "snabbt, enkelt, kanonbra, seriöst, säkert..."
   Se till att de positiva omdömena alltid visas på din sajt, använd en konstig betygskala och du får ett sk "social proof" om ditt företags förträfflighet vilket är grovt vilseledande för kundens bedömning av tjänsten.
   Om man läser de negativa omdömena på Trustpilot och de 7 inläggen som har tagits bort där så får man en annan bild av verkligheten.

   Den andra delen av reputation management är negativ ryktesspridning där du skriver om konkurrenter på Svartlista och Flashback vilket vi upplever har gjorts på just SMS Guld.
   Du kan tom gå så lågt att du skicka in anonyma inlägg via Konsumentverkets formulär så att du kan använda "anmälningarna" i din marknadsföring eftersom det registreras i Konsumentverkets diarium!


   Den här sajten dyker upp som 2:a träff på Google när man söker på SMS Guld i syfte att förstöra varumärket. Det finns väldigt många seo-länkar som går till den här sidan och det finns i synnerhet ett bolag som tjänar på det.
   Vi har tom fått det bekräftat av VD:n på bolaget som ligger bakom länkarna.


   Nåväl nu till det som du skriver i ditt anonyma påhopp:
   Det är mycket viktigt att läsa avtalen när man säljer guld på nätet och vi instämmer och har därför ändrat strategi. SMS Guld har en villkorssida där vi sedan januari helt bytt strategi för att bli transparanta. Våra villkorssidor är lätta att läsa (inga rullgardinsmenyer) och vi har tagit bort
   allt som vi tycker är tveksamt.


   Till skillnad från guldbrev har SMS Guld inga värderingsavgifter på 18 karat och vi använder inte heller det bedrägliga systemet med kampanjpriser och ordinariepriser.
   Vi har en prislista som följer världsmarknadspriset. Världsmarknadspriset ljuger inte och vi baserar våra priser på just detta.

   Du skriver att du får mindre betalt än det som står på hemsidan vilket inte stämmer. Vi har en prislista till skillnad från många
   andra nätsäljare på nätet och vi har ett pris som vi visar oberoende av vilken sorts webbläsare som du använder eller om du använder mobil eller vanliga browser.


   Eftersom du rekommenderar att sälja guld till vår gröna vän rekommenderar jag denna video:
   www.youtube.com/watch?v=0Zb...


   Anledningen att jag inte tror att du är en verklig kund:
   Självklart har vi missnöjda kunder men vår ambition är att ha nöjda kunder. Jag har kontrollerat och hittar ingen med namnet som heter Elias varken i förnamn eller efternamn under 2013 så kontakta mig med dina verkliga uppgifter om de verkligen stämmer.
   Jag har också pratat med kundtjänst och de känner inte heller till någon med namnet Elias som har ringt och klagat 10 gånger som du skriver.
   Om du nu var så aktiv borde vi ha åtgärdat problemet och du borde definitivt ha fått dina pengar.

   Svara

 5. Håller med gått 15 dagar sedan jag fick ett sms att pengarna var på väg - de har inte dykt upp ännu. Får jag inte svar på mitt email idag polis anmäler jag också. Varje gång jag ringt dubbelkollar de mitt kontonummer och skall prata med ekonomiavdelningen -- jag gissar på att det inte har någon ekonomiavdelning.....
  Svara

  • det här företaget har jag skickat guld till, fick pengarna på mitt konto redan dagen efter och dem hade inga avgifter heller. www.guld118.se
   Svara

 6. Samma skit här. Två gånger nu har de lovat att vi skulle ha pengarna. Nu får de en sista chans. Får vi inga pengar tills nästa utlovade datum så polisanmäler vi skojarna.
  Svara

 7. min kompis har blivit drabbad av dem med. polisanmält dem också.
  jag har anlitat guld118, recomenderra dem , jag skickade guldet dagen efter ringde dem mig och talade om för mig vad jag kunde få. samma dag hade pengarna på mitt konto.
  Svara

 8. SMSGULD verkar vara påväg i konkurrs! Christoffer du är en stor lögnare. På just detta forum skriver du att ni haft "resursproblem" i november 2011. Nu är det mars 2012 och problemen kvarstår. Något stämmer inte. Ingen annan guldhandlare i Sverige får klagomål men ni är Polisanmälda och omskrivna i media för att ni vägrar betala oss kunder! INGEN BÖR VÄLJA SMSGULD - SKOJARE. Läs detta inlägg om SMSGULD så får Christoffer (VD) gärna hitta på fler ursäkter:

  www.dt.se/nyheter/ludvika/1...
  Svara

 9. Jag önskar jag hade läst detta innan jag anlitade dem. 4 dagar va? 2 veckor snarare men påtryckning varje dag. Aldrig mer smsguld
  Svara

 10. Jag har nu väntat på utbetalning från er i två veckor. Jag har ringt kundtjänst vid fem tillfällen och då fått reda på att pengarna ska finnas på mitt konto samma eftermiddag. Men givetvis har inga pengar synts till!
  Vi har dubbelkollat att mitt kontonummer stämmer och ni har både rätt telefonnummer och mailladress till mig. Dessutom har jag mailat flera gånger både till kundtjänst och till dig Christopher UTAN att få något svar.

  Det ENDA ni är bra på är att komma med bortförklaringar. Mitt råd till er att ni är ärliga på er sida att utbetalningarna dröjer i flera veckor och då kan kunden själv få välja huruvida man är villig att vänta så länge.

  Jag skall göra allt i min makt att sprida att detta är ett oseriöst företag som man absolut inte ska anlita!
  Svara

 11. Oj det var mycket i den här tråden. Först och främst de som skriver att vi har betalningssvårigheter och sprider liknande rykten så kan vi bara dementera detta vi har inga problem med vår lönsamhet och planerar expansion i andra delar i Europa. I det fall som det handlar om svartmålning från konkurrenter så har vi pratat med vederbörande och hoppas att vi ser mindre av den varan framöver.

  Signaturen Tesspan0899 måste ha blandat oss med något annat guldföretag eftersom vi inte har någon dubbning av TV-reklamen utan vi är ett helsvenskt bolag och vi har svenska aktörer i vår reklam. SMS Guld är idag en av Sveriges största guldköpare på nätet och vi har haft mer än 120 000 kunder. Om du har arvegods med affektionsvärde eller designsmycken av guld ska du naturligtvis inte använda våra tjänster utan se till att behåll guldet i sådana fall.

  Många är oroliga när de säljer guld eftersom guld är värdefullt och därför är det viktigt att du får ett högt och korrekt värdering på ditt guld. Att vi har mycket marknadsmässiga priser innebär även att vi har mycket kunder och du som kund får ett bättre pris om du säljer över nätet vilket vi informerar om.

  Självklart betalar vi alla som använder oss men ibland blir det fel. Det kan tex handla om att
  man inte har skrivit in bankkontonumret, att vi har fått fel mailadress, telefonnummer etc.
  Det har också förekommit med kunder som har flera bankkonton och att posten har kommit in sent med försändelserna. Vi vill inte göra några bortförklaringar men det finns faktorer som ligger utanför vår kontroll. Det är väldigt viktigt för dig som kund att du får korrekt värdering och betalning men även för oss eftersom vi vill att du som kund ska bli nöjd med våra tjänster.

  Det som vi däremot kan kontrollera och åtgärda försöker vi verkligen att göra vårt bästa för att lösa. Vi håller på att titta över hur man ska minska dessa problem och ha bättre rutiner kring hur man hittar felrapporter.

  Självklart vill vi att våra kunder ska få pengar i tid. Vi kan bara beklaga att så inte har skett. SMS Guld har haft mycket hög belastning de senaste två månaderna på grund av en större tillströmning av nya kunder. Det är ingen ursäkt, men en förklaring och vi håller i skrivande stund på att utöka vår personalstyrka och kundtjänst.

  Trots allt har vi lyckligtvis relativt få missnöjda kunder att jag kan lova er att personligen behandla era ärenden om ni kontaktar mig direkt på christopher@smsguld.se för att ta reda på vad som orsakat förseningen. Vi vill naturligtvis ha nöjda kunder.


  Med vänlig hälsning,

  Christopher Clewehielm
  www.smsguld.se

  Svara

  • Anställ någon på ekonomiavdelningen istället det verkar inte finnas någon där....
   Svara

 12. Jag tänkte berätta hur min affär med SMS guld till slut fick en lösning. Det sista löftet som jag skrev om i förra kommentaren höll naturligtvis inte heller, den angivna tiden gick ut på torsdag så på kvällen samma dag skickade jag ett nytt mail till dom. I det brevet krävde jag en omedelbar utbetalning från dom, tillsammans med någon form av dokumentation som visar att en överföring är gjord till det konto jag angivit. Jag skrev även att om dom inte kan utföra detta kräver jag att affären annuleras och samma mängd guld som jag lämnat in omedelbart returneras till mig. När jag följande måndag (exakt 4 veckor efter att guldet såldes) inte fått någon respons på brevet skickade jag samma mail igen med tillägget att om inte pengarna finns på mitt konto 16/2 kommer jag att göra en polisanmälan. Detta mail skickades även CC till företagets VD Cristopher Clewehielm, samma dag fick jag svar från en kvinna med samma efternamn (chefens fru?). I svaret skrev hon att min utbetalning finns på deras "fellista" och att dom försökt kontakta mig, om jag mailar tillbaks mina kontaktuppgifter så ska vi lösa utbetalningen. Denna förklaring känns inte speciellt trovärdig då jag angivit både hem och mobilnummer när guldet såldes, och ingen har ringt på mobilen, dessutom om dom gett mig den informationen vid någon av dom fyra tidigare kontakterna kunde vi löst detta för länge sedan. Jag skickade över mitt kontonummer och båda tele nummren samma kväll, och tro det eller ej, redan förmiddagen fljande dag fanns pengarna på mitt konto! Nu behövdes det inte längre 2-4 bankdagar, utan det gick att fixa samma dag! Ni som väntar, stå på er och tjata, maila gärna till företagets VD om dom krånglar. Det verkar vara det enda som hjälper, dom måste ha en av sveriges sämsta kundtjänster, dom ljuger och ger dig ett standardsvar utan att ta reda på vad som orsakat förseningen. Enda trösten är att jag har inte hört talas om någon som blivit blåst på betalningen, men desto fler som har problem med att den dröjer. Var även i kontakt med kommunens konsumentrådgivare och han var av samma åsikt, pengarna kommer men det kan dröja lääänge!

  Svara

  • jo då man blir blåst på betalningen också, om du tänker efter. eftersom dem lovar en högre pris typ 280 krornor per gram för 18k guld men man får typ 200-210 kr per gram i slut ändan. riktiga skojare är dem jo.
   Svara

 13. Ställ er i kö! Jag har väntat på pengarna från SMSGULD i flera veckor nu!
  Svara

 14. Att man aldrig lär sig att söka information innan man gör något! Jag gick på detta jag oxå när dom besökte min stad! var i kontakt med dom i onsdags och skulle då få pengarna utbetalda denna vecka, allså senast idag, 10 dagar efter som d var lovat, men det har inte kommit några pengar idag så jag ringde åter igen och som vanligt 30 min väntetid vilket oxå kostar en del då jag har kontant kort att ringa med och fick veta att nån gång under nästa vecka får jag pengarna, kunde inte svara på varför personen i onsdags sagt att dom skulle hålla det som var avtalat allså 10 dagar och försökte få det till att det inte gått 10 dagar än och försökte även med att det beror lite på vad det är för bank osv, jag till och med fråga vilken bank dom har och fick svaret olika banker. men mig veterligen så har alla banker utbetalningar varje dag el? men säger man att JAG ska ha pengarna innom 10 dagar så ska dom väl inte betalas ut efter 10 dagar från dom och jag sedan får vänta x antal dagar för banköverföring! nej detta var det sämsta skit jag varit med om, visserligen kanske inte så mycke pengar, 1620:- men för mig är det en förmögenhet som ger mig och min dotter mat i en evighet! Ska man behöva göra en polisanmälan för att få sina pengar? Nu har jag lånat 200:- av min fattiga panionerade far för att handla lite som han skulle få tillbaka idag men så blir det ju inte!

  // Tommy
  Svara

 15. Synd att man inte läste här innan företaget anlitades, jag vill passa på att dela med mig av mina erfarenheter av SMS guld.
  Min fru och jag hade länge pratat om att sälja av gammalt byrålådsguld innan vid gjorde slag i saken och beställde en påse. Guldpåsen hade väl legat hemma någon vecka när det kom en lapp i brevlådan där SMS guld skrev att dom kommer till vår hemstad och köper guld på plats, vi tyckte den varianten verkade smidigare och beslutade åka dit på angiven datum. Jag kollade dagsaktuellt guldpris på deras hemsida innan vi åkte, men när värderingsmannen gav oss ett bud var det ungefär 50kr/G lägre. Eftersom vi skulle förlora 800 kr på att sälja där tackade vi nej och sa att vi hellre skickar in guldet. Värderingsmannen var snabbt framme med miniräknaren igen och gav oss ett nytt bud på ca 500 kr mer, tyvärr accepterade vi det. Om man läser på deras hemsida under "on tour" så finns det faktiskt en annan prislista där, men hur många gör det innan man åker dit och inte ett ord på utskicket i brevlådan om att andra priser gäller. Nu till nästa problem, man vill gärna ha betalt också. Enligt värderingsmannen skulle det ta 10 arbetsdagar att få pengarna, vi sålde på en måndag så det borde bli fredag följande vecka. När inga pengar kom in kontaktade jag kundtjänst och fick beskedet att utbetalningarna startar den dagen så jag ska ha dom i början av följande vecka. Inte heller det höll så vid ny kontakt fick jag besked att dom börjar betala ut fredag den veckan, pengar på kontot i början av nästkommande vecka igen.
  Jag har nu haft fyra kontakter med kundtjänst, varje gång anges en ny utbetalningsdatum. Som svar på mitt senaste ilskna mail fick jag till svar att pengarna har betalats ut i fredags och finns på mitt konto inom 2-4 bankdagar, vi är nu på dag 3 och inget syns till än....
  Vi klarar oss bra utan pengarna, men jag tycker mer synd om andra kunder som inte ifrågasatt priset och dessutom får vänta över tre veckor på betalningen.
  Tänker speciellt på en ung tjej som satt hos värderingsmannen bredvid oss. Hon kom med guld för säkert 3-4 gånger det vi sålde, och man förstod av samtalet att hon var i starkt behov av pengar och hade fruktansvärt dåligt samvete över att behöva sälja ärvda familjeklenoder.
  Nej, bojkotta detta oseriösa företag!
  Svara

 16. Fy fan vilka jävla svin dem är, ägarna bakom smsguld m.fl .Jag tänker på alla er som aldrig kommer att se en krona av era pengar och ska man anlita en advokat när man inser att pengarna är borta så slutar nästan garanterat den notan på ett högre belopp än det du skulle få. Det är klart att dem lurar så många människor som möjligt och våra äldre blir lurade på bl.a arvegods m.m Nej, det bästa är att hålla sig borta från såna företag som smsguld. Själv reagerar jag också när deras reklam är dubbad till svenska!!!!
  Svara

 17. Jag sitter också och väntar på mina pengar från smsguld, nu blir jag riktigt orolig. Jag verkar inte vara den enda som inte får betalt från de. Jag har skickat in guld för flera 1000 kronor, skulle valt någon annan, ångrar mig bittert. Hoppas bara jag får mina pengar någon gång eller att de skickar tillbaks guldet. Vad händer om de går i konkurrs, då måste jag väl få tillbaka mitt guld väl?
  Svara

 18. Se upp, har råkat ut för samma sak själv. Förstår inte hur de har råd med all radioreklam jag hör, jo men vänta! Det är ju där mina pengar är!!! Varför får vi kunder inte betalt! Kommer att gå till Polisen imorgon!
  Svara

 19. Var så arg att jag inte ens hann läsa alla omdömen kring SMSGULD ovan. Verkar som att man nu ligger risigt till och dessutom riskerar att bli av med guldet om de kursar, kan det verkligen vara så illa, att man inte ens får tillbaka guldet?
  Svara

 20. Stämmer! SMSGULD verkar ha enorma betalningssvårigheter. Har läst på om detta bolag. Fram tills för en kort tid sedan kunde de betala ut pengar inom någon timme. Nu behöver de 14 dagar på sig. Detta betyder att de har grova betalningssvårigheter, ser ingen annan förklaring men SMSGULD själva får gärna förklara varför kunder nu ska behöva vänta i 14 dagar när så gott som samtliga konkurrenter jag hittat garanterar pengar inom 1 dygn. Låter som sagt som att de har slut på pengar! Skulle nog rekommendera att sälja guld till vem som helst utan SMSGULD, testa en pantbank istället. Om SMSGULD går i konkurrs får du antagligen inte en spänn!
  Svara

 21. Jag vill varna alla för att ha något att göra med smsguld överhuvudtaget. De sänder ut reklam i brevlådan och när man klagar på det som står där hänvisar de till sin hemsida men alla har inte tillgång till dator alla tider på dygnet. Säljer man sitt guld för att man behöver pengar så är det inte smsguld man ska vända sig till för där får man som tidigare inlägg påtalat vänta läääänge. Fick svar från kundtjänst (lååååååååång väntetid)att det dröjer minst 14 dagar innan pengarna kommer. Allt annat går ju med datorer varför ska detta ta så lång tid?
  Svara

 22. Tråkigt att du har haft den upplevelsen. Under november blev vi tyvärr försenade med flera av våra betalningar vilket numera är löst.
  För att inte ge sken av att lova för mycket har vi temporärt tagit bort 24timmars utbetalning från hemsidan även om vår ambition
  är att betalningen ska gå så fort som möjligt. Det kan ta 2-4 bankdagar innan pengarna kommer in på ditt konto.

  Att kundtjänst medvetet skulle ljuga eller är urusel är felaktigt dock vet vi att vår kundtjänst varit under väldigt hög belastning. Signaturerna Eric85 och Rättvisetänkande ni får gärna skriva till mig eller ringa ifall det fortfarande är några problem så kommer vi att undersöka vad som har hänt.

  Med vänlig hälsning

  VD SMS Guld Christopher Clewehielm
  christopher@smsguld.se

  Svara

 23. Kan bara instämma med rapporten! Har exakt samma upplevelse själv bakom mig. Fast jag har ännu inte fått ut mina pengar trots påtryckningar.
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.