Skrämseltekniker och lögn för att sälja tjänster

2015-01-07

Blev uppringt de ville dubbelkolla mitt namn ... blev sedan direkt kopplad till säkerhetsansvarig på företaget W. B. (Okklart om ens riktiga namn?). Han var på gång OCH och försökte allt han kunde påverka mig, då enligt honom på merainfo.se mitt och kring 500 personernas från min näromgivning personnummer nyligen hade lagts. Detta är en guldgruva för identitetsstöld. Jag skulle även gå in på TV4 play och titta på en inslag där polis uten varnade för detta samt polisens hemsida där polisen förklarar hur man kan skylla sig från detta.

Då hävdades att följande rad från polisens hemsida, så skyddar du dig för identitetsstöld" att det var de som "Använd tjänster" ... ur citat: "Använd tjänster som ger dig information direkt i mobilen eller via e-post om någon tagit en kreditupplysning på dig. Då har du chansen att agera snabbt genom att kontakta aktuellt kreditbolag och stoppa krediten/lånet från att beviljas"


Jag tyckte personen i frågan var allt för pådriven och blev allt mera otrevligt desto mera jag ifrågasatte detta. Jag sa att jag själv ville kolla upp detta, då försökte han med att jag ju kunde tacka ja till tjänsten för endast (det var svårt att ens förstå beloppet han nämnde) då jag ändå har ångerrätt i 14 dagar. Jag blev då relativt arg och sa att jag inte uppskattar denna form av att tvinga mig "aktiv" att avstå från något som jag inte ens vet om jag vill ha.

Jag ringde polisen efteråt för att höra mig för om vad som hade sagts stämde och det gjorde det inte. Samma perosn som tog emot mitt samtal hos polisen hade precis innan också blivit uppringt av en person som hade råkat ut för detta. Om skribenten

Medelålders storstockholms bo, men med tonåringarns känsla för orättvisa kvar.